Lavazza este singura companie de băuturi din lume în Top 100 cele mai renumite companii

0
552

Lavazza a avut un an excelent şi a reuşit să se afle din nou în „Top 100 cele mai renumite companii din lume„, conform clasamentului 2022 Global RepTrak. Este singura companie din divizia de băuturi care prinde un astfel de loc în top.

Topul a fost publicat de The RepTrak Company, firma specializată în măsurarea reputaţiei corporative conform opiniei publice. Global RepTrak analizează modul în care oamenii se raportează la companiile din lume, cum se simt, cum gândesc şi cum se comportă în raport cu brandurile din plan global.

Pentru al doilea an la rând Lavazza este singura companie din segmentul băuturi care prinde un loc în top. A depăşit cu 2,0 puncte media din sectorul Food & Beverage, iar compania italiană a urcat în clasamentul general şi a ajuns pe locul 47 din 100, consolidându-şi poziţia la nivel global de 73.9 (nivelul „Strong”). La nivel local Lavazza este a cincea companie italiană din top, având calificativul „Reputaţie excelenta”, cu scor de peste 80 de puncte.

Reputaţia corporativă a companiei a scăzut cu 0.7 puncte faţă de anul 2021, an marcat de continuarea stării de urgenţă provocată de pandemie. Au fost şi aşteptări mari ale publicului legate de companii şi revenirea la normalitate. Pe primele 10 poziţii din acest top se află branduri ca Rolex, Ferrari, LEGO Group, Rolls Royce, Mercedes-Benz, Harley-Davidson, PayPal, Netflix, Intel, The Bosch Group.

În ultimul an Lavazza a lansat Calendarul 2022, proiect artistic cu tradiţie de 30 de ani, iar în 2020 a lansat Qualita Oro, una dintre specialităţile sale legendare de cafea la Bucureşti.