McDonald’s a lansat un Big Mac gigantic, cu 4 chiftele de carne, dar şi un Big Mac Mini

0
402

Mai ţineţi minte Grand Big Mac-ul? Apăruse acum câţiva ani şi se apropia de Quarter Pounder sau Royal Deluxe ca dimensiuni. Ei bine McDonald’s începe de pe 12 martie să ofere un Big Mac şi mai mare, probabil inspirat de dublu sau triplu Whopperii de la Burger King. Vom avea şi o variantă Mini Big Mac se pare.

În ce constă noutatea? Big Mac-ul clasic este suplimentat cu încă două chiftele, devenind un veritabil turn-sandviş. Rezultatul se numeşte Double Big Mac şi se va servi pe o perioadă limitată de timp, în SUA pentru început. Va exista şi haios numitul Little Mac, adică un soi de hamburger mai răsărit, cu sos şi chiflă superioare. De fapt o comparaţie mai justă e cu cheeseburgerul, pentru că are şi brânză destulă. Costă 2.29 dolari şi are celebrul Special Sauce de la Big Mac.

Double Big Mac costă 5.49 dolari şi are în total 4 chiftele de carne. Sandvişul are 720 de calorii şi 43 de grame de grăsimi. Un Big Mac clasic are 2 chiftele, costă 3.99 USD şi are 540 de dolari şi 30 de grame de grăsimi. Nu e o iniţiativă nouă, pentru că McDonald’s a vândut în 2017 şi 2018 un Grand Mac şi Mac Jr, care nu foloseau 4 chiftele, dar mai degrabă lăţeau sandvişul, imitând Whopperul de la Burger King. În rest, noii burgeri au fix aceeaşi alcătuire ca un Big Mac clasic: Special Sauce, murături, brânză, salată şi chiflă cu seminţe de susan.

Big Mac-ul a împlinit recent 50 de ani şi a devenit reprezentativ pentru McDonald’s. Personal mi s-a părut că Big Mac-ul s-a micşorat în ultimul deceniu şi le recomand tuturor acel life hack de a scoate pâinea din mijloc pentru a mai renunţa la nişte calorii şi a savura sandvişul fără atâta pâine. Nu ştiu cât de stabil va fi “turnul” cu 4 chiftele, cel nou…