Sosul McDonald’s Big Mac ajunge în magazine, după modelul celui cu usturoi de la KFC

1
954

Mai ţineţi minte când s-a isterizat toată lumea de bucurie că poţi cumpăra sosul de usturoi KFC din supermarket? Ei bine, acum şi un sos legendar de la McDonald’s o apucă pe aceeaşi rută: cel din Big Mac. Big Mac Sauce a fost pentru prima oară lansat în 1972, iar acum va ajunge în sticle de 50 ml în supermarketurile britanice.

O sticlă va costa jumătate de liră sterlină şi ajunge în magazine pe 12 februarie, fiind doar o ediţie limitată. Până acum îi puteai simţi gustul doar în cadrul celebrului Big Mac. 10.000 de sticle de sos au fost pregătite, iar McDonald’s avertizează că valabilitatea produsului este de doar 7 zile. În SUA există deja sticle de plastic de 355 ml cu acest sos, care se vând şi la 23 de lire pe eBay. Dacă vă simţiţi zgârciţi puteţi pregăti acasă un sos similar.

Ingredintele includ maioneză, un relish dulceag din murături (un produs murat sau gătit, care include legume tăiate mărunt, ierburi sau fructe. În SUA e ingredient de bază la sosul tartar), muştar clasic, oţet, pudră de usturoi, pudră de ceapă şi paprika. Sosurile standard de la Mc sunt deja cunoscutele barbecue, ketchup, sweet curry, sweet and sour. Din ce am înţeles în Canada, Australia şi Noua Zeelandă mai găsiţi aşa sosuri la sticlă mare.

Formula secretă a sosului Big Mac a fost neschimbată între 1972 şi 1991, când a venit o modificare. La cererea publicului aroma veche a revenit în 2004. În 2017 sticle de sos Big Mac se vindeau online şi la sume uriaşe, de 9400 de euro. Pe când şi la noi aşa ceva?