Lidl te duce în bucătăria lui Liviu Rebreanu, prin produsele marca proprie Cămara Noastră

1
647

Lidl a pornit o campanie interesantă pentru produsele marca proprie Cămara Noastră, care are rolul de a duce cumpărătorii în bucătăria marilor scriitori români. Lanţul de magazine propune o reinterpretare a meselor tradiţionale menţionate în opere celebre, transformate din ficţiune în realitate. Astfel vom putea mânca precum Caragiale, Eminescu, Rebreanu şi alţii asemenea. Avem detalii mai jos.

Viziunea cea nouă îmbină povestea marilor scriitori cu experienţa Lidl şi a furnizorilor săi locali. Totul este promovat cu ajutorul unui prim episod din seria Bucate ca la Carte, dedicat mesei descrise de Liviu Rebreanu în romanul “Ion”. Acest prim episod este disponibil de azi pe surprize.lidl.ro. Masa a fost recreată ca la carte de Lidl şi implică produse tradiţionale precum lactatele din Transilvania: iaurtul cremos din lapte de bivoliţă, smântâna din lapte de bivoliţă şi multe altele. Gustul autentic al lactatelor din Transilvania este redat prin preparatele din judeţul Braşov, Rupea, realizate în fabrica Transilvania Lactate.

Iaurtul cremos din lapte de bivoliţa costă 8.99 lei, iar smântâna 3.99 lei la 150 de grame. În primul episod din această incursiune culinaro-literară în Ardeal, Chef Florin Dumitrescu şi actorul Andrei Aradits fac o vizită la fabrica Transilvania Lactate. Pe viitor Bucate ca la Carte va include intervenţii ale unor specialişti, profesori, critici şi istorici literari.

Fanii produselor Cămara Noastră şi ai meselor inspirate din literatura română au şansa de a câştiga un tur culinar al României sau suma de 3000 de euro. La cumpărături de minim 50 de lei şi cu cel puţin un produs Cămara Noastră în coş vor putea să înregistreze ebonul pe surprize.lidl.ro şi să să se înscrie în concurs. Puteţi şi interacţiona cu povestea Bucatelor ca la carte pe site-ul dedicat. Cămara Noastră mai include şi alte preparate tradiţionale precum urdă, salam bănăţean, jambon crud uscat, muşchi file fiert afumat, dulceaţă de afine/zmeură, cornuleţe fragede, vişinată şi saleuri, plus socată fermentată natural.