McDonald’s înlocuieşte cartofii prăjiţi cu castraveţi sau morcovi sticks în Happy Meal

0
1261

McDonald’s Franţa are o iniţiativă interesantă, prin care a înlocuit cartofii prăjiţi din Happy Meal cu castraveţi, pentru a diversifica oferta restaurantelor fast food. Castraveţii sunt proaspăt tăiaţi şi se găsesc în meniurile Happy Meal, promovând mâncatul sănătos în rândul celor mici.

O reprezentantă a McDonald’s Franţa a declarat că aproape jumătate dintre fructele consumate de copiii sub 15 ani (provenite din mediul comercial) vin de la McDonald’s. Acum dorinţa este să aducă şi legumele la acelaşi nivel. McDonald’s este considerat şi un partener privilegiat în segmentul agricultural din Franţa.

Castraveţii sunt furnizaţi de 16 ferme franceze, iar McDonald’s Franţa mai oferă şi morcovi crocanţi sub formă de sticks-uri şi roşii cherry pentru Happy Meal-uri. Abordarea vegetariană şi vegană se răspândeşte, iar McDonald’s UK a lansat primul său Happy Meal vegan în ianuarie, în vreme ce filiala din Germania a lansat un soi de Big Mac vegan recent.

În Marea Britanie cei mici găsesc în cutiuţă un wrap goujon cu pesto roşu în loc de burger sau nuggets. Acel goujon este un soi de crochetă sau chiftea, realizat din mazăre galbenă, pastă de roşii, pesto de roşii, ardei roşii, ulei de măsline, zahăr, ierburi şi arome, dar şi orez Arborio. Toate se află într-o tortilla. Wrap-ul se serveşte cu ketchup şi salată verde.

În Suedia Happy Meal-ul include şi un McFalafel vegan, realizat cu năut, pătrunjel, usturoi şi chimen. Se serveşte cu sos de iaurt vegetarian sau sos de ardei.