Pizza Hut a lansat o nouă pizza cu salam Pepperoni pe bază de plante

1
4806

După ce am văzut burgeri cu chiftele din plante și „pui prăjit” plant-based, acum companii ca Beyond Meat dau atacul la salam și bacon. Pizza Hut a lansat în câteva orașe din SUA pizza pepperoni cu salam Pepperonipe bază de plante. Este un proiect desfășurat alături de cei de la Beyond Meat.

„Carnea” este realizată din ingrediente precum orez și mazăre și nu are organisme modificate genetic, soia, gluten, hormoni, antibiotice sau colesterol. Noua pizza este disponibilă doar pentru o perioada limitată în 5 orașe din SUA: Albany, Columbus, Macon, Houston și Jacksoville. Mi se pare oarecum amuzant să văd aceste teste făcute tocmai în sud și în state precum Texas, unde un steak este mâncarea zilnică a cowboy-ului și crescătorului de vite din tată în fiu de sute de ani.

Din cele 5 state 70 de restaurante vor servi acest tip de pizza plant-based. Ni se promite același gust și aceeași textură ca la un pepperoni clasic. „Salamul” are arome adăugate, care contribuie la picanteria sa, pentru a „pișca” precum un pepperoni clasic. În 2020 Pizza Hut a lansat două pizza în ediție limitată, Beyond Italian Sausage Pizza și Great Beyond Pizza.

Acestea au apărut în SUA și Marea Britanie și au conținut variante din plante ale cârnaților și mezelurilor care ajungeau de obicei pe pizza. Trebuie spus și că toate aceste varietăți încă au brânză de proveniență animală în compoziție și nu vreo alternativă vegetală. KFC, care face parte din același grup YUM! ca și Pizza Hut a lansat Beyond Fried Chicken încă din 2019 și în 2020 l-a adus în tot mai multe restaurante.

Debutul său global întârzie totuși. Și Taco Bell pregătește ceva în această direcție.