Succes total: KFC a vândut toată rezerva de „pui vegan” Beyond Chicken în doar 5 ore

0
1729

informam zilele trecute că lanţul american KFC face teste cu „pui prăjit” realizat din plante, o imitaţie şi invenţie marca Beyond Meat. Ei bine, programul pilot vegan care a avut loc pe 27 august în Atlanta a fost un succes răsunător. Toate preparatele Beyond Chicken pregătite s-au epuizat în doar 5 ore, deşi erau stocuri pentru 8-10 ore.

Un singur restaurant din Atlanta oferea această specialitate, ca bonus cu orice preparat din pui comandat. Imitaţia de carne vine sub formă de „nuggets”, dar şi „aripioare”, care au cucerit publicul. În multe fotografii realizate de curioşi se vede o coadă pe mai multe rânduri şi care se întinde dincolo de parcarea restaurantului, semn că ideea a fost un succes răsunător.

Un reprezentant KFC a declarat că în doar 5 ore restaurantul a vândut echivalentul rezervei de specialitate Popcorn Chicken pe o săptămână întreagă. Există factorul de noutate, de curiozitate, dar probabil şi gustul e bun. Până la urma cele 11 mirodenii sunt secretul KFC şi nu neapărat carnea de pui. Câtă vreme laşi o chiftea de plante la macerat în acele arome nu ai cum să dai greş.

KFC este doar una dintre marile companii fast food care migrează spre mâncare vegană şi vegetariană. McDonald’s şi Burger King au deja burgeri vegani, deşi unele voci spun că atâta vreme cât sunt pregătite în acelaşi loc cu preparate din carne, nu merită această etichetă. Bătălia se dă acum între Impossible Foods şi Beyond Meat pentru realizarea unei copii de carne cât mai reuşite.

Dacă la vită ştim că proteina de mazăre şi năut imită foarte bine textura şi „sângerarea”, la pui nu se cunoaşte încă reţeta şi KFC probabil nu o va dezvălui. Următoarea provocare e imitarea gustului de peşte