Taco Bell colaborează cu Beyond Meat la dezvoltarea de noi preparate bazate pe plante

0
1216

Taco Bell a anunţat în această săptămână faptul că va colabora cu cei de la Beyond Meat pentru a introduce preparate ce imită carnea în restaurantele sale. Încă nu e clar despre ce preparate e vorba, dar mă gândesc că taco-urile cu înlocuitor de carne de vită sunt primele vizate.

Tot mai multe lanţuri fast food au făcut aceasta mutare, de la KFC la Burger King şi de la Pizza Hut la Starbucks chiar. Taco Bell are şi o abordare inovatoare, urmând a dezvolta o nouă proteină alături Beyond Meat. Liz Matthews, şef pe secţiunea inovaţie a promis că rezultatul va fi „unic faţă de ce am văzut până acum”. Beyond Meat e doar unul dintre numele care activează pe piaţa substitutelor de carne. În general acestea creează o bucată de „carne” vegetală, care poate chiar sângera şi imita perfect textura şi gustul cărnii de pui sau vită.

Secretul este proteina vegetală, din năut, fasole sau mazăre. Trendul actual este spre o dietă bazată pe plante, spre veganism şi vegetarianism. Taco Bell face tot posibilul să atragă public vegetarian, după ce în vara lui 2020 a renunţat la 8 produse din meniu, inclusiv Mexican Pizza (vegetarian), pentru a simplifica operaţiunile pe timp de pandemie. Înainte să vină Beyond Meat la Taco Bell, se pregăteşte o revenire a preparatelor pe bază de cartofi în martie 2021. Un exemplu este Spicy Potato Soft Taco.

Printre produsele vegetariene deja în meniul restaurantului se numără Cheesy Fietsta Potatoes sau Vegetarian Crunchwrap. Nu ar trebui să ne gândim că vin prea curând produsele Beyond Meat la acest lanţ american, pentru că testele vor începe de abia în acest an. Între timp McDonald’s pregăteşte lansarea lui McPlant, iar KFC a dezvoltat deja „aripioare” vegetale. Acţiunile Beyond Meat au crescut cu 13% joi după anunţul Taco Bell.