Foodpanda recomandă 10 preparate culinare de încercat alături de un pahar de vin într-o seară de vară

0
224

Foodpanda ne recomandă în această săptămână o serie de preparate culinare care merg la fix alături de un pahar de vin într-o seară de vară. Serile de vară sunt ideale pentru relaxare, pentru a căuta răcoarea şi a savura preparate delicioase. Aflați mai jos care sunt recomandările.

Fie că alegeţi un vin rose, alb sau spumant, Foodpanda recomandă preparatele care fac cea mai bună echipă cu acele licori, pentru o cină rafinată. Prima recomandare implică un platou de brânzeturi fine, cu un mix ce include și miez de nucă, boabe de struguri, felii de măr, alături de miere de albine. Se poate comanda din meniul restaurantului La Conac din Alba Iulia. Merge cu un vin alb.

Tot alături de un pahar de vin alb se potriveşte şi un risotto al tartufo nero con asparagi, care se găsește în meniul restaurantului Perfetto Cucina Italiana din Cluj-Napoca. Include orez carnaroli, sparanghel sotate în unt parmareggio, pastă de trufe, ciuperci sălbatice, parmigiano reggiano şi vin alb.

Continuăm seria de recomandări pentru vin alb cu o porţie de paste cu sos alb clasic, Pasta Classic Carbonara, cu sos italian cu ou, parmezan, piper negru şi bacon proaspăt prăjit. Le găsiţi la Casa Petrina Pizza & Pasta To Go din Târgu Mureş.

Virăm spre bucătăria franceză cu scoici cu sos de vin, în meniul restaurantului Chef’s Table by the Sea din Constanţa.

Fileul de doradă la tigaie e la fix pentru această colecţie de preparate și îl găsiţi la restaurantul Elysium din Ploiești cu garnitură de legume sote şi sos Beurre Blanc.

Pentru o cină uşoară aveți la dispoziție o salată Caesar, preparată de restaurantul Picaso din Sibiu din mix de salată, piept de pui, roşie, castravete, ardei, dressing Caesar, toast prăjit şi parmezan. Se serveşte cu vin rose.

Am ajuns și la fructe de mare, cu recomandarea unei Paella cu fructe de mare de la restaurantul Riviere Brasserie din Timișoara. Face o echipă bună cu vinurile rose.

Ne mutăm la București, pentru un foie gras servit de Gargantua Park, alături de mere caramelizate. Excelent însoțit de un pahar de vin spumant.

Cartofii prăjiţi belgieni, Belgian Fries de la restaurantul Cartuf din Iași pot fi de asemenea savuraţi pe îndelete, cu un vin spumant. Sunt condimentaţi bine de tot.

La desert avem mousse de fructe de pădure de la Cofetăria Herr Ştrudel din Brașov.