Restaurantul Clocktower din New York tocmai a primit o stea Michelin; Se află sub tutela lui Chef Dănilă Bogdan

0
2674

După ce un bucătar din Dej şi altul din Sibiu s-au remarcat prin performante la competiţii internaţionale, azi avem o veste bună despre un expat. Dănilă Bogdan este „chef de cuisine” la The Clocktower, restaurant din New York proaspăt distins cu o stea Michelin.

The Clocktower este un proiect de colaborare între Jason Atherton şi restauratorul american Stephen Starr. Se află în clădirea Metropolitan Life şi stăpân peste preparatele sale este Dănilă Bogdan. De produsele de patiserie se ocupă chef Brian Yurko, iar de viziune managerul James Horn. Este un restaurant intim, de 90 de locuri, întins pe 3 săli şi integrează şi o sală de biliard şi un bar.

Îşi trage seva şi influenţele din Berners Tavern din London Edition, acolo unde Atherton a activat în 2013. Pereţii sunt împodobiţi cu fotografii vintage şi alb-negru, iar atmosfera este sobră şi elegantă. Bogdan Dănilă este Chef de Cuisine în cadrul The Social Company, reţeaua de restaurante a lui Jason Atherton din 2014, după ce a lucrat la Gordon Ramsay Group din 2010 până în 2014.

Cei care vizitează The Clocktower vor găsi un meniu cu puternice influenţe britanice, cu Fish n’ Chips, o raţă Long Island cu sauce l’orange, fenicul şi andive. Deserturile includ o tartă cu vanilie, peste care regăsim frişcă şi căpşuni, un şerbet verjus, plus un sufle de fistic. Un local care trebuie văzut şi degustat pentru a fi apreciat.