Bucătarul sibian Alin Barabancea a surprins la concursul „Tânăr Bucătar European” cu un preparat neaoş, balotina de oaie

1
4634

Un tânăr bucătar sibian, Alin Barabancea a făcut senzaţie la concursul „Tânăr Bucătar European”, desfăşurat în cadrul programului Regiune Gastronomică Europeană, din Barcelona. Concursul a avut ca scop atribuirea titlului de „Tânăr Bucătar European” (European Young Chef Award), iar reprezentantul nostru a adus un preparat neaoş din regiunea sa.

Alin Barabancea a participat la începutul acestei luni la concurs, organizat la Sant Pol del Mar, la Înalta Şcoală Pentru Ospitalitate şi Turism. Pe lângă reprezentatul regiunii Sibiu au avut trimişi regiuni din Portugalia, Spania, Danemarca, Letonia, Italia, Grecia şi Finlanda. Alin s-a remarcat prin utilizarea unui preparat din Mărginimea Sibiului reinterpretat.

Tânărul a pregătit o balotină de oaie cu flan de legume şi sos de ceapă acidulată. Prezentarea sa a făcut la rândul său senzaţie, pentru că reprezentantul României a povestit despre transhumanţă, tocană de oaie şi ciobanii din Mărginimea Sibiului. A fost un produs culinar cu grad ridicat de dificultate, dar asta nu l-a împiedicat pe Alin să îşi arate măiestria.

Prin simpla participare la concurs trimisul nostru devine ambasador al programului „Sibiu-Regiune Gastronomica Europeană 2019”, împreună cu reprezentantul Sibiului de anul trecut, Daniel Joarza. Preparatul lui Alin din acest an a fost lăudat de către bucătarul şef al Înaltei Şcoli Pentru Ospitalitate şi Turism. Acesta este filmul oficial de prezentare cu care a venit bucătarul la concurs: