Competiţia gastronomică „Arena Bucătarilor 2017” a fost câştigată de Chef-ul dejean Emanuel Mocan

3
2005

Una dintre cele mai importante competiţii gastronomice din România este „Arena Bucătarilor” care s-a desfăşurat în weekendul ce tocmai s-a încheiat în Bucureşti. Competiţia a fost câştigată de către chef-ul din Dej Emanuel Mocan, ajuns în finala ediţiei a noua a acestui eveniment sub emblema Selgros.

În finală au fost înscrişi 8 concurenţi, toţi bucătari profesionişti din toate colţurile ţării. Vasilică Marinică Bejenaru a reprezentat Braşovul, iar Laszlo Szabolcs Bucureştiul, în vreme ce Gheorghe Rusu a concurat pentru Bacău. Braşovul a avut de departe cei mai mulţi reprezentanţi, 3 la număr. Marele câştigător este totuşi Emanuel Mocan, din Dej, care va participa în 2018 la competiţia internaţională „Les Chefs en Or” din Paris, unde va reprezenta România.

Finala a avut loc la pavilionul Selgros în cadrul târgului RomHotel, desfăşurat între 16 şi 19 noiembrie la Romexpo. Din 2010 Selgros organizează şi găzduieşte competiţia gastronomică în fiecare an. Trebuie spus că o echipă din Dej a luat toate trofeele în acest an, atât la seniori cât şi la juniori câştigătorii fiind din acel oraş. Toţi 3 vor ajunge la etapa din Paris mai sus menţionată.

Ajutorul lui Emanuel a fost Marius Todean, tot din Dej, iar la juniori a câştigat Alin Vadean, în cadrul competiţiei „Arena Bucătarilor Juniori”. Emanuel Mocan pornea la drum ca spălător de vase, ajungând apoi să reprezinte România la concursuri la Paris şi să uimească chefi de peste hotare. Tânărul lucrează la Meron Victoriei, restaurant din Bucureşti şi suntem siguri că vom mai auzi acest nume.