Starbucks deschide o cafenea nouă în Piaţa Romană din Bucureşti

1
3852

După ani întregi în care m-am întrebat cum de Starbucks nu a deschis o cafenea la Piaţa Romană, un vad excelent lângă metrou şi ASE, iată că doleanţele mi-au fost ascultate. După ce a cucerit zona Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, acum Starbucks ajunge şi la Piaţa Romană cu o unitate nouă.

Noua cafenea se află într-o zonă comercială importantă din Bucureşti, într-o clădire complet restaurată. Are spaţii largi şi luminoase şi pune la bătaie o suprafaţă totală de 276 de metri pătraţi şi o terasă de 60 de mp. Lanţul american de cafenele este prezent în România prin francizarea de către grupul polonez Amrest. Noua locaţie se află langă Academia de Studii Economice din Bucureşti, pe unde trec zilnic mii de studenţi. O găsiţi la adresa Piaţa Romană numărul 8.

Odată cu această inaugurare, Starbucks ajunge la peste 50 de unităţi pe piaţa locală, dintre care 30 se află doar în Bucureşti. Designul din unitatea nouă reflectă respectul pentru cultura cafelei şi include elemente grafice realizate de artişti urbani. Pe lângă barul integrat unde clienţii pot vedea un barista în acţiune, clienţii au la dispoziţie o zonă de prezentare a produselor şi de socializare. Pe lângă băuturi, frappuccino, ceai verde cu gheaţă şi alte băuturi pe bază de ceai sau limonadă, puteţi încerca şi preparate culinare.

Există brioşe, o prăjitură cu cereale şi ciocolată, dar şi sandvişuri, salate, iaurturi şi sucuri naturale din fructe. Unele dintre preparate pot fi încălzite la cererea clientului. Starbucks are peste 25.000 de cafenele în toată lumea şi începând din anul 1971 şi-a luat angajamentul de a aproviziona şi a prepara cafea arabică de înaltă calitate. În România a avut afaceri de 122 milioane de lei în 2018.