Horia Vârlan revine la Prima TV cu o nouă emisiune după un an de pauză

0
5228

Unul dintre cei mai simpatici şi bonomi bucătari de la TV, Horia Vârlan e gata să revină „pe sticlă”, chiar la postul care l-a consacrat, Prima TV. Realizatorul TV va fi gazda unui nou show culinar, diferit de cele în care a fost implicat până acum.

Noua emisiune de la Prima TV îi va avea invitaţi pe mai mulţi români din toată ţara, care au talent în gastronomia tradiţională românească. Prezentatorul de la „Cireaşa de pe tort” va porni o caravană prin toată ţara, un soi de turneu pentru a găsi tineri talentaţi în ale bucătăriei. Înscrierile au început deja pentru casting, iar sesiunile de gătit vor putea fi văzute începând din această toamnă, în noua emisiune. Aceasta îşi propune să concureze cu „Chefi la Cuţite”, dar cu un format mai puţin strict şi cu mai puţine pretenţii de la concurenţi, care sunt începători în ale gătitului. Iar Horia va contribui cu umor său special, sec dar patern.

Horia Vârlan are 57 de ani şi are în CV diploma de absolvent al cursurilor de arta culinară de la Cleveland Community College din SUA. De asemenea este posesor de diplomă de „Maestru în Arta Culinară” şi a colaborat cu numeroase restaurante din România, dar şi din străinătate. A lucrat în SUA şi Ungaria, iar din 2015 a poposit pe micile ecrane în cadrul unor emisiuni de la Prima TV. Printre ele se numără „Cireaşa de pe Tort” (11 sezoane), dar şi „Mama mea găteşte mai bine”, „Super Cireaşa de pe Tort”, dar şi „În Bucătărie cu Horia Vârlan”.

Horia părăsea totuşi postul Prima TV în 2019, în urma unei neînţelegeri la capitolul financiar. Prezentatorul şi bucătarul are aproape de suflet „La cuisine francaiise”, dar promovează intens şi preparatele autohtone şi modul neaoş de a găti. A colaborat şi cu Antena 1 pentru show-ul „Junior Chef”, unde copii erau vedetele din bucătărie.