Starbucks va deschide o cafenea la Gara de Nord; Iată ce alte noutăţi se pregătesc pentru gară

1
2527

Auzisem de ceva vreme că se pregăteşte o mega modernizare a Gării de Nord, care avea să fie refăcută de la zero aproape. Asta aduce cu sine şi o schimbare a prezenţei de restaurante şi cafenele acolo. Cu această ocazie lanţul american Starbucks a anunţat că va deschide o cafenea la interiorul Gării de Nord.

În continuare eu sunt şocat că nu avem la Gara de Nord sau la Aeroportul Otopeni un Starbucks. Mai toate aeroporturile mari din Europa pe care am fost au câte un Starbucks, de aceea sunt intrigat. În acest moment Gara de Nord are restaurante Subway, McDonald’s, KFC şi Springtime, iar pe partea de cafenele vine cu Ted’s, So! Coffee şi Coffee2Go, plus un magazin Carrefour Express. Starbucks activează în România din 2007, prin intermediul dezvoltatorului internaţional AmRest, din Polonia.

Cu câteva zile în urmă a debutat şi noul Starbucks de la Mega Mall Bucureşti, iar în această toamnă a mai fost deschisă şi o unitate la Iulius Mall în Suceava. Vreau să revin puţin la proiectul Gării de Nord, pentru că am înţeles că ar fi unul foarte amplu. Sunt câteva idei de a îl transforma în ceva de genul marilor gări din Paris, care sunt aproape malluri. Se vorbeşte despre o structură mare de sticlă, numeroase magazine şi restaurante, dar şi hoteluri integrate în ansamblu.

Proiectul este unul de sute de milioane de euro, dar fi anevoios de pus în aplicare, pentru că sunt multe exproprieri de făcut, demolări şi la bază Gara de Nord şi clădirile aferente sunt locaţii cu încărcătura istorică. Ca gurmand zic că n-ar strica şi o pizzerie în gară… sau o cofetărie.