„Carne de peşte” din plante, acesta este următorul proiect Impossible Foods

1
1157

Cei de la Impossible Foods au creat una dintre cele mai convingătoare chiftele din plante pentru Impossible Burger şi acum vor să imite şi gustul de carne de peşte. Până acum am auzit că proteina de năut şi mazăre reuşeşte să imite bine vita, iar KFC lucrează cu biochimiştii proprii la o imitaţie vegetală pentru pui. Impossible Foods s-a pus la treabă pentru a dezvolta o imitaţie pentru carnea de peşte.

Noul tip de „carne” se bazează pe proteina Heme, folosită şi pentru a imita vită. Secretul pentru a imita carnea este sângele, iar în sânge se află o proteină numită Heme. Aceasta este o moleculă care stă la baza industriei de „plant food”. Heme face parte din hemoglobină, cea care face sângele roşu şi transportă oxigenul în corp. Poate şi să fixeze fierul, iar gustul său specific este asociat cu fierul.

Heme nu se găseşte totuşi doar în sângele animalelor, ci în toate fiinţele vii, inclusiv bacterii şi plante. Impossible Foods ia Heme din nodulele rădăcinilor de legume, care fixează azotul. Cea mai nouă realizare a companiei este că a reuşit să recreeze gustul de anşoa într-o supă realizată numai din plante. Acum se lucrează la o proteină completă de peşte.

În general peştele este considerat drept cel mai sănătos tip de carne, deci înlocuirea sa cu plante pare puţin redundantă. Totuşi vegetarienii şi veganii care ţin la statutul lor vor vrea să evite carnea cu toate mijloacele posibile. Impossible Foods a obţinut hype atunci când a realizat o chiftea din carne care „sângera” precum carnea reală. Are deja parteneriate cu Burger King şi alte restaurante mari. Ţinta acestui startup este de a putea înlocui orice aliment de pe Terra cu o versiune din plante până în 2035.