Târgul de Crăciun de la Sibiu debutează în această săptămână; Află detalii despre organizarea sa

3
6565

Parcă mai devreme ca niciodată au început pregătirile de Crăciun. Deja se montează luminiţe în unele sectoare din Capitală, la Craiova bradul e montat de la final de octombrie, iar târgul de la Sibiu începe în această săptămână. Trebuie spus că acest târg este o destinaţie recomandată de agenţiile de turism din toată Europa, deci e ceva cu adevărat deosebit.

Din ce am înţeles lumea e cam nemulţumită de brăduţul metalic din acest an, dar trecem peste. Pe noi ne interesează mai degrabă preparatele tradiţionale şi atmosfera, voia bună. Pe 16 noiembrie va fi inaugurat târgul de Crăciun de la Sibiu, primul din ţară în acest an. Există şi un patinoar pregătit, un brad din metal şi 100 de căsuţe din lemn. Acolo îşi vor expune produsele meşteşugari, ţărani din toate regiunile ţării, viticultori şi oameni ai zonei.

Organizatorii au anunţat şi că străduţele din zona târgului vor primi denumiri speciale. Vor fi evenimente pentru cei mici, întâlniri cu Moş Crăciun şi concerte de colinde. Patinoarul are 600 de metri pătraţi şi se va putea patina pe el încă de pe 16 noiembrie dimineaţa. Iluminatul festiv din oraş a fost testat deja şi e gata să fie pornit, incluzând şi o cupolă de lumini şi proiecţii 3D.

Meteorologii au şi veşti bune pentru atmosfera târgului, pentru că s-ar putea să ningă. Se va ajunge până la minus 5 grade Celsius. Nu ştim încă ce vor aduce expozanţii în Piaţa Mare, dar dacă ne luăm după ediţia de anul trecut, se vor putea degusta cartofi prăjiţi în stil mexican, vată pe băţ, vin fiert, turtă dulce, hot dog şi multe dulciuri. Ar trebui să fie şi produse artizanale, ca faguri, murături, slănină şi şorici.

Sursa foto