Târgul de Crăciun de la Craiova a fost inaugurat; Iată ce îi aşteaptă pe participanţi

0
1423

După ce am scris despre inaugurarea târgului de Crăciun de la Sibiu, Cluj-Napoca şi am vorbit şi despre debutul bucureştean al evenimentului de săptămâna viitoare, ne întoarcem privirea spre Oltenia. Târgul de Crăciun de la Craiova a debutat pe 23 noiembrie, cu un concert Gaşca Zurli.

Primăria şi Consiliul Local Craiova organizează târgul între 23 noiembrie 2018 şi 7 ianuarie 2019, acesta fiind poate cel mai lung târg din ţară, ca întindere. Totul a debutat vineri, la ora 17:40, cu un show pentru cei mici. În Piaţa Mihai Viteazul au sosit Renii lui Moş Crăciun, aduşi de artişti de la Teatrul Colibri. Autorităţile au pregătit peste 1 milion de luminiţe, aprinse pentru a sărbători venirea sărbătorilor de iarnă.

Pe lângă evenimentul pentru cei mici a fost amenajat şi un patinoar şi au fost pregătite spectacole. Ele se desfăşoară atât în Piaţa Mihai Viteazul, cât şi pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu (Orăşelul Copiilor). Vor avea loc ateliere interactive, sesiuni de decorare a obiectelor ceramice, picturi pe ipsos, realizarea unor felicitări şi decorări de globuri de Crăciun.

Cei mici vor putea împodobi bradul cel mare de Crăciun amplasat pe esplanada Teatrului Naţional. Au fost pregătite şi căsuţe cu produse tradiţionale, precum plăcinte, vin fiert, şorici, murături şi cărnuri la grătar sau brânzeturi fine. Evident cafeaua fierbinte, sucul cald de mere şi ciocolata caldă vor fi la mare căutare.