Târgul Ozosep revine la Bucureşti, pe 9 şi 10 februarie

0
1364

Târgul Ozosep revine la Bucureşti, desfăşurându-se în acest weekend, pe 9 şi 10 februarie 2019. Ca şi precedentele două ediţii, acesta este un târg de produse şi preparate maghiare şi secuieşti, care se ţine la Grădina Verona, în spatele Librăriei Cărtureşti de la Piaţa Romană.

Adresa este Cafe Verona, Pictor Arthur Verona 13-15, iar evenimentul are loc între orele 10:00 şi 18:00. Pentru că vremea se anunţă frumoasă, lumea e aşteptată în Grădină cu bunătăţi din regiunea Harghitei şi împrejurimi. Veţi putea degusta kurtoş şi turtă dulce cu miere şi sunt sigur că s-au încins deja ceaunele cu gulaş.

 

Acesta este pregătit pe loc, la foc cu lemne şi din ingrediente aduse din zonă. Veţi putea degusta mezeluri, cârnaţi, brânzeturi din Harghita sau Covasna, dar şi achiziţiona miere, dulceţuri, ceaiuri şi legume. Sunt şi produse artizanale şi turtă dulce frumos decorată. Nu lipseşte palinca din fructe, vinul fiert sau pâinea de casă mare şi aromată. O specialitate care a devenit populară în ultimii ani este hotdogul Secuiesc, ales în 2017 drept unul dintre cele mai bune 5 hotdoguri din ţară.

Cei mici au parte de un atelier de creaţie între orele 12:00 şi 14:00 şi nu e nevoie de înscrieri. Din ce am înţeles are loc şi un mini târg de Mărtişoare în cadrul evenimentului. Poate găsiţi şi ceva din lemn artizanal, produse de olărit pentru Valentine’s Day.