Cea mai nouă ediţie de târg Ozosep aduce bunătăţi din Harghita în Capitală

1
2846

Pasionaţii de gastronomia şi cultura maghiară se reunesc în acest weekend în Capitală, la târgul Ozosep. Acesta se desfăşoară azi şi mâine pe strada Pictor Arthur Verona 13-15, la Cafe Verona. Despre ce e vorba aflaţi mai jos.

Ozosep este un târg gastro-cultural, care aduce la Bucureşti produsele de cea mai bună calitate din Harghita şi împrejurimi. Veţi putea deguta gulaş şi kurtoş pregătite pe loc, cu o sumedenie de arome tomnatice. Un ceaun mare de gulaş este deja pregătit pentur musafiri, iar printre invitaţii speciali se numără Marius Tudosiei şi Şoni. Aceştia vor avea sesiuni de gătit la faţa locului.

Pe lângă bunătăţi din Harghita, veţi putea vedea şi produse artizanale realizate de meşteşugarii din zonă. Târgul este cu intrare liberă şi include mezeluri, brânzeturi artizanale, gemuri şi siropuri de fructe, miere din munţi, pâine de casă cu cartofi din Covasna, prăjituri şi ceaiuri din plante ale zone. La ultimele ediţii s-au putut degusta şi pateu de bibilică, ciocolată artizanală şi multă sărăţele.

Meşterii din Harghita şi Covasna vin cu jucării din lemn, obiecte din ceramică, cosmetice şi bijuterii. În ultimul an au mai fost 2 ediţii de Ozosep, una la Grădina Verona în decembrie în 2017 şi una în februarie în aceeaşi locaţie. Şi atunci s-a lăsat cu gulaş la ceaun mare, pe foc de lemne.