Top 5 cele mai bune grătare de grădină cu afumătoare la sub 1.200 lei, în prag de 1 mai 2021

0
2840

1 mai se apropie cu pași repezi și aceasta nu este singura sărbătoare de la început de lună. Asta pentru că pe 2 mai se celebrează și Paștele ortodox. Va fi un weekend al grătarelor cu siguranță, iar cei care aleg să păstreze distanțarea socială vor alege să facă grătare acasă, în familie, în format restrâns. Recent v-am prezentat aici pe Degustăm.ro un top 5 al celor mai bune grătare de grădină sub 1000 de lei, iar acum revenim cu un articol similar, de această dată axat pe grătare cu afumătoare.

Acest tip de grătare cu smoker/afumătoare sunt ideale pentru cei care vor să prepare mâncăruri mai speciale decât simple fripturi. Un astfel de grătar îți permite să gătești rețete deosebite precum ruladă de porc afumată, pui afumat, șuncă barbeque afumată sau coaste de porc afumate. Grătarul de acest tip este mai versatil, iar în rândurile de mai jos vei descoperi 5 dintre cele mai bune pe care le-am găsit în oferta eMAG, păstrând un buget de maxim 1200 lei.

Grătar cu afumătoare Lund

Primul model de pe această listă este unul marca Lund care se remarcă prin prețul accesibil și dimensiuni. Acesta este un model pe cărbune și vine echipat cu un capac cu mâner mare din aluminiu și indicator de temperatură. Are un grătar din două piese pentru acces la vatră și acesta este acoperit cu un strat special de protecție care ține rugina departe. Apropo de grătar, acesta are o grosime de 4mm.

LUND

Mai primim aici obturator mobil pentru reglarea circulației aerului în interiorul grătarului și coș de fum cu capac înclinat. Apare și un raft lateral pliabil din metal, un raft fix din oțel în partea de jos și are și funcție de smoker. Grătarul din oțel este rezistent la coroziune și are elemente structurale acoperite cu pulbere neagră.

Are două roți pentru mutarea rapidă dintr-un loc în altul și are dimensiunile de 81 x 47 x 32 cm. Costă doar 349 lei și are un orificiu reglabil pentru ventilare.

Grătar cărbune BBQ smoker 2 in 1

Mergem mai departe, de această dată la un model capabil să gătească o masă pentru o familie de 2-3 membri și anume BBQ Smoker 2 in 1. Acesta se va alimenta cu cărbune și spre deosebire de modelul de mai sus care integra afumătoarea în aceeași incintă cu grătarul, aici avem o incintă separată. Grătarul este realizat din metal și măsoară 117 cm în înălțime, 63.5 cm în lungime și 115 cm în lățime, având o suprafață de gătit de 54 x 34 cm și greutate de 22 kg.

Gratare de gradina cu afumatoare

Avem aici și termometru pentru a controla temperatura și chiar funcție de reglare a temperaturii, iar cele 2 compartimente au carcasă metalică. Există și un horn pentru evacuarea aerului, iar afumătoarea are un orificiu pentru ventilare. Grătarul de față dispune și de mânere din lemn, iar ca bonus avem suport pentru așezarea vaselor sau ustensilelor și suport pentru depozitarea cărbuneului. Afumătoarea are 30.5 x 30.5 cm. Prețul este de 479 lei.

Grătar mobil pentru curte sau grădină 2 in 1

În cazul în care îți dorești un model mai încăpător, atunci există varianta acestui grătar mobil pentru curte sau grădină 2 în 1 cu afumătoare. Acesta se remarcă prin suprafața mare pentru prăjit de 52 x 32 cm, fiind echipată și cu un gril cu mâner. Are roți pentru deplasarea cu ușurință și este format din 2 compartimente, cel principal cu suprafață de gătire de 61 x 21 cm și un compartiment ce are rol de afumătoare, cu dimensiuni de 53,5 x 19,5 cm.

Gratare

Acest model are un termometru situat pe capac care te va ține la curent cu temperatura din interiorul grătarului, pentru a avea control deplin asupra preparatelor delicioase. Acesta afișează temperaturi de până la 350 grade. Are și accesorii la pachet, printre care un clește metalic, o spatulă și o furculiță specială, toate cu mânere din lemn. Mai primim și raft multifuncțional. Costă doar 542 lei.

Grătar pe cărbuni cu afumătoare American BBQ Texas 11225

Trecem mai departe și descoperim varianta American BBQ Texas 11225, un grătar pe cărbuni cu afumătoare. La prima vedere se remarcă prin construcția metalică. Acesta este fabricat din oțel vopsit și cu o protecție specială de lac care asigură rezistența la căldura mare. Este ideal pentru realizarea a două acțiuni simultan, de la pregătirea cărnii la grătar și până la afumarea de carne, pește, coaste, cârnați sau șuncă.

Gratar

Aduce 2 roți mari astfel că este ușor de transportat. Are un grătar emailat și un grătar suplimentar în camera de ardere. Dispune de grătare separate pentru afumare și American Barbeque. De asemenea dispune de o masă frontală generoasă ca dimensiune pentru a-ți plasa ustensilele. Tabla are aici o grosime de 1 mm și suprafața de gătit este de 2 x 26 x 30 cm. Focarul are 23 x 30 cm. Prețul actual este de 699 lei.

Grătar cu afumătoare American BBQ Washington Activa 11240

Ultimul dar nu cel din urmă model de pe această listă este unul care impresionează prin dimensiuni. Este un grătar pe care îl veți folosi pentru a prepara mâncarea pentru tot grupul de prieteni fără efort. Se numește American BBQ Washington Activa 11240 și se mai remarcă și prin faptul că are 3 grătare. Unul pentru afumătoare, unul intern cel principal și un al doilea intern suspendat pentru alte preparate.

American BBQ Washington Activa 11240

Design-ul este autentic american iar producătorul ne spune că are o suprafață XXL de gătit. Și zona exterioară de afumare a alimentelor este extrem de generoasă. Avem aici parte de multe trăsături practice, dar și de componente de calitate superioară. Primim mânere din lemn pentru a nu ne arde când verificăm carnea. Apare și un grilaj inferior pentru depozitarea de cărbune sau ustensile. De asemenea avem și două roți mari pentru transport.

Grătarul dispune de o suprafață externă concepută special pentru afumare. Zona de smoker are un compartiment special de ardere a cărbunilor, brichetelor sau lemnelor. El este fabricat din oțel și lăcuit pentru rezistența la căldura mare și dispune și de o masă frontală generoasă. Tabla are o grosime de 1 mm iar suprafața de gătit este de 2 x 29 x 39.5 cm. Focarul are 29 x 32 cm, iar grătarul măsoară 115 cm lungime x 65 cm lățime x 124 cm înălțime. Acum poate fi achiziționat pentru 1.199 lei și este grătarul pe care îl vei alege dacă plănuiești mese în familie sau cu grupuri generoase de prieteni pentru când va trece pandemia.