Top 5 cele mai bune grătare de grădină la sub 1.000 de lei, în primăvara anului 2021

1
2931

Cum primăvara începe să își intre în drepturi și cum 1 mai este aproape, astăzi m-am gândit să vă prezint un Top 5 cu cele mai bune grătare de grădină. Mulți au început să aprecieze ideea de a locui la casă după un an de stat în pandemie, iar un „accesoriu” care nu ar trebui să lipsească din grădină este clar și grătarul. Sunt disponibile multe modele pe piață, fiind atât variante accesibile, dar și modele mai avansate pe gaz cu cu funcționalități extra.

În rândurile de mai jos veți descoperi cele mai bune 5 grătare de grădină, modele pe care le-am selecționat în funcție de preț, suprafață de gătit, tip de gătit și dimensiuni. Veți găsi pe listă și variante clasice care nu au briz-brizuri și livrează fix pe măsura așteptărilor. Am ales site-ul eMAG pentru acest top, platformă unde există un sistem de notare și recenzii prin care aflați detalii direct de la cumpărători despre experiența avută cu produsele.

5. Grătar Kring Grill (cărbune)

Primul model de pe lista de grătare de grădină este Kring Grill, un grătar clasic, ușor de folosit și totodată accesibil. Costă în această perioadă doar 189.99 lei și are dimensiunile de 40 x 70 x 72 cm și oferă o suprafață de gătit de 39 x 69 cm. Dispune de capac, iar producătorul promite faptul că materialele din care este fabricat sunt unele de calitate superioară.

Kring Grill

Ni se promite și o rezistență la utilizări îndelungate, un grătar cu design clasic și cu suprafață de coacere rezistentă la temperaturi înalte. Are și mânere pentru a fi transportat ușor dintr-un loc în altul, iar suprafața de grătar este cromată. Iată ce spune Bogdan despre acest grătar pe care l-a achiziționat:

Dețin grătarul de aproximativ 2 luni. Este un grătar pentru cărbuni, nu pentru făcut focul cu lemne în el. Foarte bună ideea cu capacul. Pe lăngâ protecția oferită grătarului îți oferă posibilitatea sărefolosești cărbunii pentru că odată pus capacul peste cărbunii încinși aceștia vor rămâne fără oxigen și se vor stinge.

4. Grătar KETTLE (cărbune)

Mergem mai departe și întâlnim varianta KETTLE LANDMAN, un grătar nu atât de clasic ca și modelul de mai sus. Acesta adoptă în schimb un format circular și măsoară 55 cm în înălțime, 50 cm în lungime și 43 cm în diametru. Ajunge la o greutate de 4 kg și este fabricat din oțel. Grătarul este realizat din crom și avem aici capac + roți pentru transportul rapid și un mâner dedicat.

Grătare de grădină

Modelul de față este ideal de luat și la un picnic, acele roți fiind de mare ajutor. Cei care l-au cumpărat au apreciat dimensiunile compacte și spun că este ideal pentru a găti o masă copioasă pentru 4 persoane. Poți sta pe scaun când gătești, se montează ușor și la acest preț livrează o calitate bună. Costă doar 149.99 lei.

3. Grătar Grillchef (gaz)

Următorul model de pe listă se diferențiază prin funcționalitate, astfel că în loc de cărbune folosește gazul pentru alimentare. Grătarul de față se numește Grillchef și este un model masiv, având o greutate de 20 kg. Dispune de 2 arzătoare cu putere de 5.5 kW și este fabricat din oțel. Se poate muta cu ușurință prin curte grație celor două roți de transport, iar ca funcții speciale avem aici rafturi rabatabile și termometru în capac.

Grătare de grădină

Grătarul are o înălțime de 101 cm, lungime de 101 cm și lățime de 51 cm. Crește și suprafața de gătire, la 56 x 36 cm și grătarul oferă aprinzător. În această perioadă beneficiază de o reducere specială și poate fi cumpărat de pe eMAG pentru suma de doar 599 lei. Iată ce spune unul dintre cumpărători despre acest grătar achiziționat:

Un grill foarte bun, dacĂ reuȘeȘti sĂ menȚii o temperaturĂ de 200 de grade Și sĂ nu deschizi capacul des. Rapid curat Și economic cu gust de grĂtar.

2. Dorado LANDMANN (cărbune)

Un model similar din punct de vedere al design-ului cu varianta mai sus prezentată, dar cu alimentare pe cărbuni este Dorado Landmann. Acest grătar de grădină este un MVP, oferind o zonă de gătire generoasă pentru a pregăti preparate culinare pentru până la 10 persoane, la o întâlnire cu familia sau prietenii. Este un grătar de tip barbeque, ideal pentru cei care apreciază întregul proces de a prepara ceva la grătar, de la cenușa perfect strălucitoare la carnea gata făcută pe grătar.

Grătare de grădină

Acesta dispune de termometru în capacul cu perete dublu și are suport cu suprafață mare de încălzire (54,5 x 22 cm). Grătarul este fabricat din fontă emailată, iar tava de cărbune este perforată și lăcuită, reglabilă în înălțime. Mai avem aici 2 mese laterale articulate cu balamale, pliabile și captator pentru cenușă – fiind astfel și ușor de curățat. Temperatura poate fi controlată cu precizie chiar și atunci când grătarul este complet încărcat, iar apropo de suprafața de gătit, aceasta este de 42 x 56 cm. Grătarul este fabricat din oțel, măsoară 109 cm în înălțime, 133 cm în lungime și 56 cm în lățime.

Iată ce spune Dan, unul dintre cumpărători:

Proiectat inteligent, simplu de montat (40-45 minute) și foarte simplu de folosit. în general grătarele cu capac sunt mult mai eficiente iar grătarul iese asa cum dorești: fără sa-l arzi, suculent, cu aroma naturală de fum:-)

Are o notă de 4.53 din 19 recenzii primite de la cumpărători. Aceștia au apreciat materialele din care este făcut gratarul, dar și ușița frontală care permite adăugarea de cărbune fără a fi nevoie să ridici grătarul. Grijalul din inox este ideal pentru a lăsa carnea gata făcută să se mențină caldă. Prețul este de 999 lei.

1. Grillchef Tennessee 11407 (cărbune)

Modelul care aduce cele mai multe funcții la pachet se numește Grillchef Tennessee 11407. Acesta este un grătar profesional pentru afumat și este acoperit cu o vopsea rezistentă la temperaturi ridicate. Unitatea afumător are o durată de viață exemplară și va menține temperatura pentru o perioadă foarte lungă de timp. Temperaturile pot ajunge chiar și până la 400 de grade Celsius.

Grillchef Tennessee 11407

Așa cum vedeți, optează pentru un design elegant. Are coș pentru fum și roți pentru transport rapid dintr-o zonă în alta a grădinii. Oferă grile emailate, un raft frontal pentru a vă pregăti vasele și are și indicator de temperatură. Grătarul de față vine cu o suprafață de gătire de 67 x 36 cm. Butoiul de gătit are un diametru de 40,5 cm. Poate prepara alimente pentru până la 12 persoane, iar camera de afumat are o suprafață de 31 x 33 cm.

Un alt detaliu important este reprezentat de faptul că acel capac lateral, odată închis, va acționa ca o plită fierbinte pentru o cratiță, recipient sau caserolă. Astfel va păstra frigăruile, micii și pieptul de pui calde până la servirea mesei. Prețul său este de 899 lei, o sumă atractivă pentru un asemenea model din categoria grătare de grădină.