Tuşnad Gastro Blues Fest se va desfăşura în luna mai 2021; Iată ce vă pregăteşte

0
1136

După un an complicat când vine vorba de evenimente culinare şi gastronomice, iată că o rază de speranţă începe să apară. În această săptămână am aflat spre exemplu că se va ţine în 2021 Tuşnad Gastro Blues Fest, care aduce laolaltă zeci de feluri de mâncare şi reprezentaţii blues.

Evenimentul are loc între 14 şi 16 mai la Băile Tuşnad şi vine sub motto-ul „Redescoperă, Gustă, Încearcă”. Printre artiştii care vor concerta la festival se numără Baicea Blues Band, Watzzy, Bluescore şi Jumping Matt & His Combo, alături de A.G. Weinberger. Cât despre restaurantele care participă la eveniment se numără Papa la Şoni. Evenimentul a fost iniţiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primăria Băile Tușnad, din dorinţa de a promova atât muzica blues, cât şi zona Băile Tuşnad ca destinaţie de ecoturism.

Şi gastronomia locală este promovată cu această ocazie. #TusnadGastroBluesFest ajunge la ediţia a doua şi tine 3 zile. Veţi putea degusta pe toată durata să bucate tradiţionale secuieşti, printre care papricaşul, gulaşul sau cozonacul secuiesc (kürtőskalács), dar şi langoşul. Sâmbătă şi duminica între 12:30 şi 14:00 şi între 15:00 şi 16:30 are loc o degustare de vinuri prezentată de somelierul Bentea Robert-Claudiu, alături de o sesiune de gastronomie. Aceasta implica degustarea preparatelor realizate şi prezentare de maeştri bucătari.

Festivalul include şi o expoziţie de fotografie cu imagini de la prima ediţie, surprinse de fotografil Adrian Mociulschi.