Uber Eats devine integrat în aplicaţia principală Uber de azi

2
1081

Ştirea anului din zona platformelor de livrare de mâncare este faptul că Uber Eats va fi integrată în aplicaţia principală Uber. Vestea a sosit în ultimele 24 de ore, confirmată de Techcrunch şi de surse din cadrul Uber.

Oficial lucrurile stau astfel: „Uber experimentează cu moduri de a integra Eats în aplicaţia principală de ride sharing”. Practic Uber vrea să atragă numărul uriaş de utilizatori ai serviciului de ride sharing spre serviciul de livrare de mâncare. Acesta nu e nici pe departe la fel de popular precum cel principal, dar se poate bate totuşi cu giganţii globali ca Foodpanda, Glovo şi alţii de gen.

Utilizatorii Uber care nu au aplicaţia separată Eats vor vedea un nou buton Eats în pagina principală a aplicaţiei Uber. De acolo vor putea accesa serviciile de livrare de mâncare. Vom avea un web view a serviciului, cu restaurante din zonă, vom putea alege preparatele şi chiar să facem comenzi aşa cum facem în Uber Eats.

Integrarea este disponibilă utilizatorilor iOS deocamdată în oraşele unde nu sunt oferite biciclete şi scutere şi ajunge la 17% din utilizatorii Android din oraşele unde Eats e activ. Posibil să vedem şi reversul medaliei, adică un shortcut spre servicii normale Uber în Uber Eats. În mod inedit 50% dintre clienţii platformei de food delivery nu folosesc Uber pentru a călători.

Uber Eats debuta în 2014, sub numele de „UberFresh” şi a fost externalizat ca spinoff în 2015. Eats a generat de unul singur jumătate de miliard de dolari venituri în primul trimestru din acest an.