Uber Eats împlineşte un an în România; Iată impactul său asupra restaurantelor locale

1
536

Uber Eats a devenit deja o obişnuinţă zilnică pentru cei care comandă mâncare cu livrare la domiciliu, iar azi aflăm că platforma împlineşte un an de la intrarea în România. Cu această ocazie compania prezintă un sondaj despre impactul economic al aplicaţiei în rândul restaurantelor partenere de top din Bucureşti.

82% dintre respondenţii din cadrul restaurantelor au menţionat că parteneriatul cu Uber Eats îi ajută să îşi crească numărul de comenzi. 70% au menţionat că îşi livrează mai rapid comenzile în acest mod, iar 68% au menţionat ca beneficiu mai multă vizibiltate pentru afacerea lor. În acest moment Uber Eats are 700 de restaurante partenere în Bucureşti, inclusiv localuri mici, businessuri de familie, dar şi francize mari şi cu tradiţie.

Studiile arată că durata medie de livrare a unei comenzi este de 36 de minute. 47% dintre cei sondaţi în rândul proprietarilor de restaurante au menţionat că Uber Eats i-a ajutat să îşi crească afacerea, cu un salt între 10% şi 30%. De asemenea 31% dintre restaurante vor să angajeze mai mult personal pentru a acoperi numărul de comenzi în creştere.

Ca un record important de menţionat, cea mai scurtă livrare prin Uber Eats a durat doar 5.4 minute. Sondajul Uber Eats amintit mai sus a fost realizat în rândul a 50 de restaurante de top din Bucureşti, care au început colaborarea cu aplicaţia la scurt timp după lansarea sa. 9 din 10 manageri sau proprietari de restaurante au spus că ar recomanda Uber Eats şi altor restaurante.

Am aflat şi că burgerii sunt cel mai comandat preparat prin această platformă, dar şi puiul fript şi wrap-urile. Cea mai mare comandă a fost un meniu sushi cu 152 de bucăţi. Printre cele mai populare restaurante din Uber Eats sunt Nicolai (cele mai multe comenzi), Pain Plaisir (cea mai populară patiserie şi brutărie) şi Atelierul de Tarte (cel mai popular restaurant pentru brunch).

Calif & Condimental este cel mai popular lanţ de restaurante în Uber Eats, iar Sara Green este cel mai popular restaurant vegan al platformei.