Documentar despre cariera de 20 de ani a lui Jamie Oliver în pregătire la Channel 4; Aflăm de ce i-a eşuat restaurantul

0
1245

Channel 4 a pregătit un documentar special despre Jamie Oliver, care îi va sărbători cei 20 de ani de carieră. Se numeşte „20 Years of The Naked Chef: Jamie Bares All” şi va fi prezentat de Davina McCall. Va fi o producţie fără secrete şi fără ascunzişuri, acoperind chiar şi lanţul de restaurante falimentar al bucătarului.

Programul britanic Channel 4 va acoperi atât viaţa, cât şi cariera bucătarului pe parcursul unei ore. Vestea vine la câteva săptămâni după ce am aflat că majoritatea restaurantelor lui Jamie s-au închis şi în jur de 1000 de oameni şi-au pierdut slujbele. Jamie Oliver Restaurant Group este aproape de închiderea totală. Oliver este mai mult decât un bucătar, este şi o personalitate TV, care a aprut în producţii ca „Dream School”, la care a lucrat cu 50 Cent pentru Sundance Channel.

Are şi „Jamie Oliver’s Food Revolution” pe ABC, plus multiple emisiuni culinare care la noi ajung prin Paprika TV. În documentarul cel nou apar momente cheie precum cel în care a fost descoperit din greşeală la The River Cafe, dar şi campania sa pentru îmbunătăţirea sistemului de alimentaţie din UK. Bătălia cu McDonald’s pe tema acelei „mâzgi” din burgeri apare la rândul său.

Vom vedea şi fillmari din casa din Londra, pe care o împarte cu soţia Jools şi copiii săi (5 la număr!). Vom vedea imagini din culise, interviuri cu celebrităţi şi politicieni, toate cu Jamie. În vârstă de 44 de ani, britanicul este unul dintre cei mai faimoşi oameni din UK, dar faima nu s-a reflectat în businessul cu restaurante. Locaţiile sale cu specific italian, Barbecoa şi Fifteen London au fost închise pe rând.

Fie că vă place sau nu de Jamie, fie că a avut sau nu succes în business, omul a schimbat sistemul de alimentaţie din Marea Britanie şi ne-a învăţat să gătim mai sănătos şi pentru asta merită credit. Bătălia sa cu McDonald’s a făcut istorie, iar carisma lui Jamie a rămas neatinsă şi acum. Cele două decenii sunt doar începutul.