Uber Eats, serviciu de livrare de mâncare prin curier e gata de debut în Bucureşti

1
2499

În luna martie a acestui an se confirma intrarea Uber Eats pe piaţa din România, iar acum pregătirile au intrat pe ulltima sută de metri. Serviciul de livrare de mâncare prin curier e gata de debut în Capitală. Uber are deja parteneriate cu zeci de restaurante din Bucureşti.

În următoarele săptămâni va fi activat serviciul, iar utilizatorii vor putea descărca aplicaţia Uber Eats gratuit. Din ce am înţeles în prima fază centrul Bucureştiului va fi acoperit de acest serviciu. Uber Eats va fi o aplicaţie separată de cea principală Uber şi va avea 3 categorii de utilizatori: restaurante, curieri şi consumatori. Încă nu se cunosc restaurantele partenere, tarifele sau duratele de livrare.

Uber Eats îşi anunţa extinderea în 100 de oraşe noi din Europa, Africa şi Orient la început de an. România se află în acelaşi val cu Irlanda, China, Ucraina, Egipt şi Kenya. Acest serviciu vrea să rivalizeze cu cele tradiţionale de livrare de mâncare (Foodpanda, Oliviera) sau să le ofere restaurantelor şansa de a apela un serviciu consacrat şi apreciat global. Aplicaţia prezintă clientului restaurantele care sunt disponibile în zonă, meniul de mâncare şi oferă apoi o estimare de livrare după ce a fost ales meniul.

Este apoi ales un curier şi restaurantul poate începe să pregătească comanda. Tariful este fix, iar funcţia de bacşiş există şi ea. Plata se face prin aplicaţie, cu cardul. E interesant că un curier poate folosi orice mijloc de transport doreşte, inclusiv bicicleta, automobilul, un boosted board sau altele de gen. 200 de oraşe din lume au deja Uber Eats şi un sfert dintre acestea aduc deja profit pentru Uber.