UberEats soseşte în România; Serviciul de livrare de mâncare Uber vine la noi

0
744

Uber a confirmat în această săptămână faptul că va aduce serviciul de livrare de mâncare la domiciliu UberEats pe plaiurile mioritice. Aplicaţia de livrare de mâncare UberEats a crescut mult în popularitate în ultimii ani, iar acum avem detalii despre extinderea sa.

La începutul anului apăreau şi posturi pentru noua filială în România, iar UberEats ar urma să permită realizarea de comenzi de mâncare într-un mod similar cu cel în care chemaţi şi maşina pentru transportul personal. În acest moment serviciul de livrare de mâncare este disponibil în peste 200 de oraşe din lume, iar în 2018 urmează să mai intre 100 de oraşe în program, inclusiv Bucureşti.

UberEats a generat profit în 45 dintre cele 200 de oraşe în care activează, dar mai importante sunt alte cifre. E vorba despre cele 1.1 miliarde de dolari generate în trimestrul 4 al anului trecut doar prin serviciul acesta, adică 10% din veniturile companiei. Odată cu sosirea UberEats la noi proprietarii de restaurante au fost îndemnaţi să ia legătura cu Uber pentru colaborare.

România e o piaţă importantă în UE în zona livrărilor la domicliu. Segmentul de livrare de mâncare ajunge la 196 de miloane de dolari în 2018, conform estimărilor, iar din această sumă 192 de miloane de dolari sunt pe bază de comenzi online. Dacă se menţine ritmul de creştere în 2022 ajungem la o piaţă de 452 de milioane de dolari. UberEats va veni ca o aplicaţie de livrare de mâncare separată faţă de cea principală Uber.

Debuta în Toronto în 2015 şi a fost bine primită în SUA şi pe plan european. Tot în 2018 a sosit în România şi UberGreen, serviciu de transport tip ride sharing 100% electric. Mă aştept că marile pizzerii şi lanţuri de fast food să se alinieze rapid la UberEats în următoarele luni.