Arena Bucătarilor ediţia 13 şi-a desemnat câştigătorii

0
297

Ediţia cu numărul 13 a competiţiei Arena Bucătarilor a ajuns la final şi şi-a desemnat câştigătorii. Competiţia organizată de Selgros Cash & Carry a pus pe masă un mare premiu în valoare de 100.000 de lei, adjudecat de Dadiana Munteanu. Pe următoarele locuri s-au clasat Adrian Constantin Stanciu şi Alexandru Vreme, care au primit premii de la Selgros de 35.000 de lei şi respectiv 25.000 de li.

A fost şi o etapă pentru cei mici, iar finala Arena Bucătarilor Juniori a fost câştigată de către Paul-Andrei Antohi, care a primit un premiu de 50.000 de lei din partea Selgros. Pe 2 a fost Filip Adam, recompensat cu 15.000 de lei şi pe 3 David Toader, cu o recompensă de 10.000 de lei. Competiţia s-a reluat după o pauză pandemică de 2 ani şi a avut semifinalele pe 16 şi 17 noiembrie, în incinta Centrului Gastronomic Arena Bucătarilor din Braşov.

În juriu i-am regăsit pe Lady Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ioan Florescu, Maestru în Arta Culinară Jakob Hausmann, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cristian Dumitru, Chef Victor Melian și Chef Emanuel Mocan. Acesta din urmă a câştigat de altfel ultima ediţie a concursului. Pentru cei curioşi, marele câştigător al premiului a impresionat juriul cu un preparat pe bază de pui, cu foie gras şi ciiperci.

Juniorul câştigător la categoria sa a ales să pregătească un duo din carne de pui în două texturi, cu două moduri diferite de preparare, cu baby spanac şi ficat de gasca prăjit.

Toţi cei 24 de semifinalişti au fost recompensaţi cu premii în valoare de peste 50.000 de euro din partea organizatorului, la care se adaugă premii din partea partenrilor. În 2021 a fost în cadrul acestui concurs şi o acţiune de responsabilitate socială, prin care au fost donate peste 2000 de meniuri gătite pentru persoane aflate în dificultate, din judeţul Braşov.