Târgul cu Dezlegare la Peşte vă aşteaptă în Parcul IOR de pe 24 noiembrie

0
266

Înainte de sărbătoarea Crăciunului multă lume ţine post şi se bucură de ocazia de a consuma peste, atunci când e dezlegare. O astfel de sărbătoare a dezlegării la peşte e plănuită pentru weekend-ul ce vine. Autentic Events organizează în Parcul IOR din Bucureşti evenimentul Târg cu Dezlegare… La Peşte, iar toate informaţiile le aflaţi mai jos.

Între 24 şi 27 noiembrie lângă biserica maramureşeană din Parcul IOR veţi putea savura peşte prăjit, la grătar sau borş de peşte. Se consumă caras, păstrăv, biban, doradă, cu lămâie sau cu mămăliguţa şi usturoi. Sute de kilograme de crap, somon şi păstrăv au fost pregătite. Zeci de preparate cu şi despre peşte sunt în cărţi: borş de peşte, cu crap sau somon, saramura de crap, plachie de păstrăv, crap rondele prăjit, dar şi crap întreg la grătar.

Vă aşteaptă şi păstrăv şi somon la grătar, pentru cei care vor să mănânce mai sănătos. Vor fi alte preparate inedite: zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, bun de luat şi acasă. Grătarele se vor încinge şi abătându-se de la specificul perioadei, cei care nu ţin post vor putea savura mitieti, costiţe, frigărui şi cârnăciori, alături de pastramă la ceaun, murături şi lipii coapte pe plită.

Vor fi şi tocană de oaie cu mămăliguţă, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie. Nu lipsesc sarmalele şi nici plăcintele, poalele-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, plăcinte şi prăjituri cu fructe de sezon, gogoşi, cheesecake şi turtă dulce pentru cei mici. Accesul la eveniment este gratuit, începând de pe 24 noiembrie.