Concursul „Arena Bucătarilor” are câştigătorii desemnaţi, iar marele premiu merge la un tânăr clujean

0
1576

Ediţia cu numărul 11 a competiţiei „Arena Bucătarilor” şi-a desemnat în această săptămână câştigătorii. Ei au fost anunţaţi pe 29 octombrie, la Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din Braşov. Avem detalii despre marii învingători şi preparatele lor mai jos.

Au fost două două categorii principale: Arena Bucătarilor Seniori şi Arena Bucătarilor Juniori. Prima a implicat un mare premiu de 12.000 de lei şi dreptul de a participa în 2020 la concursul culinar internaţional Les Chefs en Or de la Paris. Distincţia a ajuns la Emanuel Mocan, un tânăr de doar 23 de ani din Cluj Napoca. Pe locul 2 s-a aflat Alexandru Vreme şi pe 3 Cosmin Bogdan Cozma.

La Arena Bucătarilor Juniori a câştigat Angel Mihăiţă Dragomir din Bucureşti. Aici premiul a fost suma de 3000 de lei şi aceeaşi participare la concursul culinar organizat în 2020 la Paris. Tânărul are doar 19 ani, dar a convins juriul prin entuziasm şi inspiraţie. Evenimentul a stat sub tutela Selgros, iar CEO-ul Selgros România, Robert Hellwagner a decernat premiile.

Finala competiţiei Arena Bucătarilor s-a desfăşurat între 28 şi 29 octombrie la Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din Braşov. În juriu s-au aflat maeştri ai artei culinare precum Victor Melian, Nico Lontras, David Constant, Marc Galais, Cezar Munteanu sau Ioan Florescu. S-a gătit căprioară în multiple tehnici diferite, iar juriul a dat ca temă de gătit un muşchiuleţ de căprioară, cu păstârnac şi caramel.

70% din nota finală a fost reprezentată de gustul preparatului şi 30% de aspectul vizual. Cineva a folosit şi carne de iepure, iar altcineva a inclus şi sparanghel, plus o găluşcă din urdă cu merişoare, pusă pe un sos de caramel (conceput din zahărul de Marera). Crema de păstârnac a fost servia crocantă ca o spirală. Vă las să vedeţi toate clipurile cu preparatele prezentate de concurenţi pe pagina Arena Bucătarilor.

Felicitări câştigătorilor.