Burgerul Imposibil bazat pe plante se vinde la tot mai multe restaurante din SUA

0
1450

Ce mi-aţi spune dacă aţi afla că există o chiftea de burger, care se prăjeşte, sfârâie şi „sângerează” ca una normală, dar e realizată complet din plante? Aşa numitul Impossible Burger, creaţia celor de la Impossible Foods a început să ajungă în tot mai multe restaurante, inclusiv unele francize fast food din SUA.

Trendul vegan şi vegetarian este în creştere, iar cei obişnuiţi cu o dietă bazată pe legume şi fructe vor jubila la auzul veştii că pot savura un burger ca la carte. Impossible Foods a lucrat la acest proiect timp de 5 ani, pentru a crea o textură perfectă, gustul ideal şi chiar şi mirosul asociat cărnii de vită. Rezultatul nu e doar sănătos, gustos, ci şi eco-friendly.

Faţă de producţia unei chiftele de vită, un Impossible Burger consumă cu 95% mai puţin spaţiu de păşunat, 74% mai puţină apă şi creează cu 87% mai puţine emisii de gaz. Pe lista de ingrediente a unui Impossible Burger se află proteine, ulei de nucă de cocos şi proteină din cartofi. Chiar dacă este un produs bazat pe plante, o chiftea de 85 de grame are 220 de calorii, 13 grame de grăsime, dintre care 10 grame de grăsime saturată şi 20 de grame de proteine.

Are şi 5 grame de carbohidraţi şi zero de fibre. În mod inedit o chiftea din carne are doar 164 de calorii. Burgerii de acest tip vor ajunge şi în supermarketurile din Statele Unite în 2019. În plus produsele se pregătesc să ajungă în 5000 de restaurante din toate cele 50 de state americane. De la fondarea sa în 2016, Impossible Foods a vândut 13 milioane de Impossbile Burgers prin parteneriate cu restaurante ca White Castle.