O şcoală vegană de gătit e gata de deschidere în Las Vegas

0
789

Trendul veganismului şi al vegetarianismului continuă să se extindă şi acum va exista şi o şcoală a artelor culinare axată strict pe aşa ceva. Vegas Vegan Culinary School and Eatery urmează să îşi deschidă porţile în Las Vegas în aprilie 2021. Ce are în programă aflaţi mai jos.

Trebuie spus din start că deşi ambiţiile sunt mari, pentru început această instituţie nu va fi acreditată, deci nu va putea emite diplome de bucătari. Oferă 40 de cursuri cu rol recreaţional pe lună şi care îi învaţă pe cursanţi să îşi extindă aptitudinile în ale gătitului cu ingrediente pe bază de plante. Cursurile vor fi organizate pe grade de dificultate, de la începător la avansat şi vor fi realizate via Zoom în perioada pandemiei, în tandem cu ore cu puţini cursanţi prezenţi fizic.

Vor fi şi chefi din Vegas care s-au oferit deja să predea aceste cursuri, ba mai mult de atât vor fi aduse şi nume internaţionale. Printre sesiunile oferite se numără „Cooking With Trader Joe’s”, „The Vegan Sushi Challenge” şi „Quick, Healthy Snacks… That You’ll Actually Eat!”. Proprietari ai acestui business sunt Mindi Poortinga şi Heather Heath, iar ele speră să facă din această şcoală culinară un hub pentru comunitatea vegană. Va exista şi un espresso bar integrat şi o zonă Deli, cu produse gata să fie consumate, salate şi răcituri.

Va avea şi rol de restaurant care va livra prin curieri preparate vegane persoanelor din oraş. Trendul vegan e pe val, mai ales că recent un restaurant vegan a primit pentru prima dată o stea Michelin în Franţa. Asta în vreme ce marile lanţuri fast food bat palma cu Beyond Meat pentru a folosi proteine din plante ca înlocuitor de carne. În Singapore se vinde deja şi carne crescută în laborator din cultura de celule.