Preparatele din „carne de porc” pe bază pe plante vor ajunge curând în restaurante

0
3526
Porc

În ultimul an am auzit mai mult ca niciodată despre alternative la carne din pui/porc, bazate pe plante. Fie că a fost vorba despre Pizza Hut care a lansat o pizza cu salam Pepperoni pe bază de plante, fie despre celebrele nuggets de pui de asemenea bazate pe plante și lansate de Impossible Foods.

Astăzi tot Impossible Foods face senzație. Anunță că preparatele din „carne de porc” pe bază de plante vor ajunge curând în restaurante. Aflăm că aceste alternative se pregătesc de lansarea în restaurante până la final de an. Introducerea lor sosește la câteva săptămâni distanță de la acele nuggets-uri de pui „false” despre care vă informam mai sus.

Știm cu toții despre trendul actual legat de dietele pe bază de plante, adoptat de tot mai mulți pentru varii motive. În primul rând există astfel mai multe opțiuni de consum plante. Totodată se ridică îngrijorări despre impactul asupra mediului și animalelor. Există și studii care au scos la iveală că aceste produse pe bază de plante sunt mai sănătoase decât carnea reală.

Impossible Foods nu are doar nuggets-uri și preparate din porc pe bază de plante. Are și cârnăciori sau un burger care „sângerează” fix ca o bucată de carne de vită. Compania spune că a realizat și teste de degustat în orb. Publicul ar fi declarat că preparatele pe bază de plante au fost mai gustoase decât carnea efectivă. Aceste preparate nu au colesterol.

Cei care vor să încerce aceste preparate din carne de porc pe bază de plante le vor găsi în restaurantul Momofuku Ssam Bar din New York. Din 4 octombrie preparatele vor sosi și în peste 100 de restaurante din Hong Kong, apoi Singapore și alte restaurante din SUA.