Aşa cum anticipam încă din aprilie a venit momentul pentru un Street Food Festival 2018 Spring Edition organizat la Timişoara, în Parcul Rozelor. A debutat pe 10 mai şi se întinde până pe 13 mai. Faţă de precedentul material despre eveniment acum avem detallii clare despre participanţi, plus formaţiile care cântă acolo.

Tot în această săptămână a debutat şi un Street Food Festival la Craiova şi vine rapid unul organizat la Oradea. Ambasadorul celui mai nou eveniment Street Food din Timişoara este Chef Foa. Timp de 4 zile gurmanzii pot degusta mâncare din toate colţurile lumii. Food truckurile se pot găsi în Parcul Rozelor şi pe strada Academician Alexandru Borza.

Timişoara reprezintă startul unui tur de 11 oraşe pentru fenomenul Street Food. Sute de ore de experienţe culinare au fost promise, împreună cu sute de reţete. Şi pentru că l-am menţionat pe Chef Foa, îl găsiţi la celebrul său food truck Stradale, unde direct din Wok veţi găsi combinaţii culinare inedite ca textură şi look. Se îmbină bucătăria indiană cu cea japoneză şi cea americană. Coaste, pastramă, pui şi fructe de mare sunt în meniu.

Un alt truck interesant este Cot Cot, care propune aripioare de pui, bazându-se strict pe carne naturală, fără hormoni. Sandwich-urile cu pui şi preparatele surpriză sunt de asemenea aici.

Cine vrea peşte merge la The Codfather, pentru fish and chips ca la Portsmouth. Lista continuă cu gyros La Strada, hot dog secuiesc, freshuri şi shake-uri de la Arome, churros de la Pokka, mâncare chinezească de la Shanghai şi un sushi bar pe roţi. Trebuie să încercaţi şi cannoli de la Zobuian. Aici aveţi toţi participanţii.

Artiştii care cânta la acest eveniment sunt Melting Dice şi Moon Museum (joi), Dimitris Bats, Ana and the Changes şi FiRMA (vineri), Next Ex, JazzyBIT, byron (sâmbătă) şi Domino şi Lucia (Duminică). Alte distracţii includ pictura pe faţă, baloane colorate pentru cei mici, zone de VR şi mini golf.