Hotelul cu zero stele te cazează în aer liber; Ultimul trend vine din Elveţia, este artă ironică

0
579

În această perioadă a verii lumea cautv Sfântul Graal al cazărilor: hoteluri de cât mai multe stele la preţ cât mai bun. Ei bine doi artişti conceptualişti din Elveţia au lansat hotelul de zero stele, care te cazează direct sub cerul liber. Nu există pereţi, tavan, aer condiţionat sau uşi.

Fraţii Riklin au creat acest proiect ca o instalaţie artistică, dar chiar te poţi caza acolo dacă vrei. Elveţienii vor să prezinte ideea unei cazări „anti idilice”, oferindu-le oaspeţilor un pat dublu, două scaune, două noptiere şi un perete cu prize. De jur împrejur e numai natură, pietriş şi în imediata vecinătate e o… benzinărie. Găsiţi această trăznaie pe marginea drumului, în satul Saillon, în cantonul sudic elveţian Valais.

Au mai fost create şi alte 3 versiuni amenajate în Alpii Francezi sau chiar într-un buncăr. Fraţii gemeni Riklin au declarat că intenţionează să facă oaspeţii să se gândească la toate problemele din lume, în loc să îşi lase grijile acasă. Oaspeţii sunt treziţi pentru discuţii despre schimbări climatice, război şi concurenţa nesfârşită a oamenilor spre perfecţiune şi problemele pe care le cauzează planetei. Proiectul a fost co-dezvoltat alături de expertul în hoteluri Daniel Charbonnier şi mai include şi o „cameră” similară într-o podgorie şi una pe un deal pitoresc.

Acele „camere” vin cu room service, cu băuturi şi mâncare şi vor fi disponibile între 1 iulie şi 18 septembrie 2022. Preţul pentru o noapte este de 322 de euro. Oricât de trăznit e proiectul, deja există o listă de aşteptare de 6500 de persoane. Întrebarea e: v-aţi caza la un asemenea „hotel”?