Meniuri ale unor chefi cu stele Michelin oferite în zborurile lungi de către Air France

0
1043

Air France a anunţat în această săptămână o schimbare de meniu, aducând preparate de lux în zborurile sale lungi. Ele sunt semnate de chefi care răspund de restaurante cu stele Michelin şi în rândurile următoare aflaţi din ce se compun aceste meniuri.

E vorba evident despre meniuri pentru clasele Business şi La Premiere, iar ele sunt disponibile doar pentru zboruri lungi şi vor fi în vigoare doar până în februarie 2022. Chefii Regis Marcon şi Mahieu Viannay îşi vor pune amprenta pe meniuri, oferind varietate, prin preparate vegetariene, pe bază de peşte, vită sau pui. Multiple dish-uri au fost pregătit pentru cei care pleacă din Paris şi se pregătesc să petreacă ore bune la bordul avionului.

Iată ce vor savura cei din zona La Premiere, sub tutela lui Regis Marcon (3 stele Michelin):

  • lasagna vegetariană, cu cremă acidică de arpagic
  • viţel înăbuşit, cu sos de salvie cu cartofi gratinaţi şi hribi
  • muşchi de vită în sos de vin, cartofi la cuptor şi ciuperci
  • chiftele din carne de ştiucă şi creveţi, cu sos de homar, baby spanac şi sote de gălbiori
  • creveţi, scoici, trufe, sos brun şi tagliatele cu legume
  • confit din carne de porumbel, cu sos de caise, bulgur cu lămâie, ciuperci şi dovleac dulce

În clasa business chef Mathieu Vianny (două stele Michelin) oferă 8 preparate speciale:

  • penne gratinate cu rucola, spanac şi cremă de ricotta cu ţelină, risotto verde, bolognese vegetal
  • muşchi de vită, empanadas de cartofi, sfeclă rumenită şi sos din sucuri de carne de vită
    file de pui cu ciuperci, risotto cu zucchini
  • cod file cu legume şi măsline
  • file de ştiucă, sos armorican, morcovi galbeni şi găluşte cu ierburi
  • ossobucco cu piure de mazăre, alune de pădure
  • bibilică marinată în cafea, ţelină apio confit şi legume de toamnă pregătite la abur