🍽 Astăzi pregătim BURGER-ul cu Denis 🙂

0
809

Ziua bună și bine v-am găsit din nou în bucătăria mea. După cum știți, în urma sondajului de pe YouTube astăzi gătim un burger cu black angus irish, maioneză aromatizată cu ceapă verde și brânză de burduf.

Dând click (sau tap) pe imaginea de mai sus, va porni înregistrarea LIVE-ului de ieri, iar ingredientele folosite și un mic tutorial le găsiți mai jos. Hai la găteală! 🙂

Pentru această rețetă de burger aveți nevoie de:

  • chiflă burger 1 buc
  • chiftea burger 1 buc
  • brânză de burduf 50 gr
  • ceapă verde 1 buc
  • ciuperci 50 gr
  • un ou
  • ulei floarea soarelui 100 ml
  • bacon 50 gr
  • lamaie 1 buc
  • roșie 1 buc
  • ceapa roșie 1 buc

Eu am început prin a tăia legumele iar apoi m-am apucat de prăjit bacon-ul. Am încins o tigaie la foc mediu și am lăsat feliile de bacon să se prăjească cum trebuie, iar apoi le-am scos într-o farfurie cu un șervețel pentru a absorbi din grăsime. În aceeași tigaie am călit și ciupercile tăiate felii împreună cu un cățel de usturoi, undeva la 3-4 minute.

Eu am făcut maioneza cu blender-ul vertical, așa că am pus într-un recipient un ou întreg, 100 ml de ulei, o linguriță de muștar și am început să blendez ușor de jos în sus formându-se maioneza. La final i-am adăugat zeamă de lămâie după gust, sare, piper și ceapa verde, apoi am mai blendat puțin până a prins toată compoziția o culoare ușor verzuie. Pe final am încins tigaia de tig grill unde am prăjit chifteaua și chifla. Dacă vreți să montați ca și mine găsiți în clip mai multe detalii.

Și cum un burger nu merge fără niște cartofi faini o să vă spun cum i-am făcut. Am spălat foarte bine fiecare cartof în parte iar apoi i-am tăiat exact ca pentru pai și i-am pus la fiert în apă cu sare. I-am fiert cam 70% apoi i-am răcit într-un jet de apă rece. Ulterior am tocat o crenguță de rozmarin, oregano, un cățel de usturoi și am amestecat toate aceste ierburi împreună cu cartofii, am mai pus puțină sare, piper și niște boia. 30 de minute la cuptor la 180 de grade este suficient.

Vă mulțumesc foarte mult că ne urmăriți și spor la gătit. Nu uita să lași un subscribe dacă îți place ceea ce facem.