AGRICOLA lansează ateliere de gătit pentru toată familia, în colaborare cu Chef Cezar Munteanu

0
375

AGRICOLA, producători de cărnuri cu peste 50 de ani de experiență, a anunțat lansarea unor ateliere de gătit pentru toată familia, o colaborare cu Chef Cezar Munteanu. Inițiativa se desfășoară în toamna lui 2024.

Dorința este de a transforma gătitul acasă într-o activitate plăcută pentru toată familia. În cadrul acestui proiect, AGRICOLA și Chef Cezar Munteanu vor organiza ateliere tematice de gătit în București. În cadrul lor, părinții și copiii invitați vor învăța să prepare cele mai delicioase și sănătoase rețete. Un studiu numit „Cum se raportează românii la gătit”, desfășurat de AGRICOLA și iVox în iunie, arată că 9 din 10 români consideră că mâncarea gătită acasă este mai sănătoasă.

În ciuda acestui fapt, gătitul rămâne o sarcină asociată preponderent femeilor, cu 25% dintre femeile chestionate afirmând că se ocupă de gătit zilnic. Doar 18% dintre bărbați au răspuns similar. Aproape 95% dintre români sunt de părere că este benefic pentru copii să fie implicați în activitățile de preparare a mesei, indiferent de sexul lor.

Aici intervin Atelierele AGRICOLA, care îi aduc de la mic la mare pe toți în bucătărie. Vor fi folosite produse ale companiilor Agricola Salbac, Avicola Lumina și Europrod. Cu ajutorul lui Chef Cezar Munteanu, atelierele de gătit vor fi transformate în sesiuni de inspirație pentru participanți. Totul se întâmplă în septembrie, octombrie și noiembrie, cu 4 ateliere programate la București.

Vor avea loc și concursuri pe rețelele de socializare, prin care se va desemna o familie câștigătoare. Primul atelier are loc pe 10 septembrie, fiind dedicat părinților care își doresc ca cei mici să consume doar gustări sănătoase. Vor fi folosite produse fiert-afumate și salamuri crud-uscate de la Salbac, pentru a prepara sandvișuri și gustări fresh.

Pe 25 septembrie se va găti în familie, cu rețete delicioase de mic dejun sau brunch, cu accentul pe ouăle proaspete Avicola Lumina. În octombrie, accentul va fi pus pe semipreparate ready meal de la Europrod, iar ultimul atelier este bazat pe puiul AGRICOLA.