Azuga Under the Stars aduce chefi Michelin în România; Începe mâine, pe 5 octombrie

0
458

Cine vrea să cunoască un chef cu stele Michelin şi să deguste preparatele sale, o poate face într-un cadru natural şi cu un peisaj de vis, în acest weekend. Astfel, are loc o nouă ediţie Azuga Under the Stars, care îl aduce în România pe Chef Claudio Melis.

Chef Claudio Melis este unul dintre cei mai talentaţi bucătari cu stea Michelin din Italia. Alături de Chef Marco Favino va crea o experienţă unică de Fine Dining. Se lasa cu o cină la patru mâini în restaurantul The Lodge din Azuga, o petrecere Privată în barul hotelului Lux Garden Resort, cu cocktaluri semnătura şi un brunch special a doua zi. Evenimentul de fine dining are loc la Lux Garden Hotel & REsort din Azuga pe 5 şi 6 octombrie 2024, sub patronatul Confindustria România, Accademia della Cuccina Italiana şi Confhospitality.

Vom avea aperitive în stil italian la poalele munţilor Bucegi şi o cină în stil romano-italian. Cina începe cu un aperitiv autentic, unde invitații vor fi întâmpinați cu un Aperol Spritz, evocând senzația de relaxare pe o terasă din Bari sau Polignano a Mare. Atmosfera mediteraneană continuă cu o selecție de aperitive atent pregătite, ce combină ingrediente emblematice din Puglia, precum fructe de mare, muguri și verdețuri locale, cu ingrediente excepționale din România, cum ar fi trufele din Bucovina sau păstrăvul de Azuga.

În continuare, invitații se vor bucura de un meniu deosebit, care pune în valoare preparate precum cotletul de mistreț asociat cu whisky Singleton și reinterpretări creative ale rețetelor tradiționale din ambele culturi. Printre delicii se numără polenta prăjită (sgagliozza) cu smântână și caviar sau risotto de conopidă cu păstrăv afumat și alune.

La desert va fi „Zăpadă cu Vincotto”, reducţie de smochine, servit alături de romul Zacapa 23 Centenario. La brunch-ul de pe 6 octombrie se vor servi trufe autentice şi balmoş.