Cheesecake cu caise; Rețetă simplă, cu gust de vară🍑

0
174
cheesecake cu caise
cheesecake cu caise

Cheesecake cu caise. Mi-a atras atenția rețeta asta pe Bucătăria Lidl și chiar am zis că merită împărtășită. Nu e genul de desert complicat, dar are un aspect care impresionează. Plus că ingredientele sunt ușor de găsit și, sincer, combinația de caise cu mascarpone și ricotta e genială.

Cheesecake cu cremă fină, fără coacere

Baza e clasică: biscuiți mărunțiți și unt topit. Se pune în tavă și se lasă la rece. Între timp, se face crema. Ai nevoie de mascarpone, ricotta, frișcă bătută, zahăr și puțină gelatină. Se amestecă bine toate și se adaugă bucăți de caise. E genul de cremă care se întărește frumos, fără să trebuiască să pornești cuptorul. Recomand să folosești caise coapte, dar nu moi. Adaugă un pic de textură și un gust dulce-acrișor foarte bun.

Topping cu caise opărite

Ce mi-a plăcut în plus la rețetă e toppingul. Se face din caise opărite, decojite, amestecate pe foc cu zahăr, amidon și puțină zeamă de lămâie. Se obține un sos care se așază perfect peste ultimul strat de cremă. Arată ca un desert din cofetărie, dar e mult mai ușor de făcut decât pare. Eu l-am lăsat peste noapte la frigider și a doua zi a avut textura perfectă.

Rețeta completă e pe Bucătăria Lidl și zic că merită salvată. E potrivită pentru vară și merge foarte bine la mesele de weekend sau când ai musafiri. Are și avantajul că e fără coacere, deci nu încălzești toată bucătăria. Las aici lista cu ingrediente, care este destul de simplă și ieftină, din punctul meu de vedere…. și cu siguranță delicioasă.

Ingrediente pentru 10 porții

Pentru bază:

  • 500 g biscuiți
  • 100 g unt

Pentru cremă:

  • 500 g brânză mascarpone
  • 500 g brânză ricotta
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină alimentară
  • 100 ml apă
  • 400 g frișcă
  • 400 g caise

Pentru topping:

  • 400 g caise
  • 500 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 12 g amidon
  • 0,5 zeamă de lămâie

Recomand rețeta, mai ales că se face fără cuptor. E gustoasă, fresh și ușor de personalizat. Poți înlocui caisele cu alte fructe moi de vară. Vezi mai multe rețete aici.