Festivalul Secuiesc şi Vânătoresc debutează în Parcul Izvor din Bucureşti pe 10 octombrie

0
840

Festivalurile de toamnă continuă şi chiar dacă Bucureştiul nu are un Oktoberfest veritabil, măcar avem un Festival Secuiesc şi Vânătoresc. Acesta se ţine între 10 şi 13 octombrie, în Parcul Izvor din Capitală. Avem de-a face cu un festin cu mâncăruri autentice, de la preparate vânătoreşti savuroase până la delicii tipic secuieşti.

Berinde de la Satu Mare va fi una dintre gazde, el fiind maestrul bucătăriei vânătoreşti. Va pregăti o experienţă culinară de neuitat, care include mici vânătoreşti, din carne de mistreţ, cerb şi bizon, cu gust intens şi perfect gătit pe grătar. Veţi savura şi salam de cerb, mistreţ şi cârnaţi vânătoreşti, dar şi mezeluri tradiţionale maturate, penru cei care apreciază rafinamentul.

Pastrama de cerb la grătar se va servi cu mămăliguţă aurie. Va fi şi tocăniţă la ceaun, din cerb şi mistreţ, gătită la foc domol, cu legume şi condimente aromate, servită cu mămăliguţa aburindă. Bucătăria secuiască vă va răsfăţa cu kurtos kalacs proaspăt şi crocant, ciolan secuiesc gătit încet, cu carne fragedă, dar şi gulaş de te lingi pe degete.

La desert avem langosi, prăjituri secuieşti cu nucă. Nu uităm şi de foodtruck-uri cu alte specialităţi, de la burgeri la fructe de mare. Şi apropo de mare, vă aşteaptă dobrogenii de la Calcan la plită, cu scrumbie, crap, caras şi hamsii, perfecte ca gustări. Plus lup de mare şi doradă.

Intrarea este gratuită.