Festivalul Toamnei 2025 aduce tradiții și muzică la Lugoj

0
96
Festivalul Toamnei

Lugojul îmbracă haine de sărbătoare! Între 10 și 12 octombrie 2025, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor are loc Festivalul Toamnei și al Vinului. Evenimentul adună laolaltă muzică, dans, gastronomie locală și vinuri românești, într-un weekend care promite distracție și savoare.

Trei zile pline de muzică și voie bună

Festivalul începe vineri, 10 octombrie, de la ora 17:30, cu recitaluri susținute de Carmen de la Sălciua, Maria Borțun Popescu, Adela Jurchescu, Andrada, Marinică Paul și Adi Poenaru, acompaniați de Ansamblul Junii Gugulani.

Sâmbătă, scena îi aduce în fața publicului pe Alin Oprea (Talisman), Nicoleta Delivescu, Roxana Puican, Daniela Ploia și Patricia Vela, într-un program dedicat celor care iubesc muzica ușoară și pop românesc.

Duminică, festivalul se încheie cu un spectacol folcloric autentic, susținut de Vlăduța Lupău, Dana Rădneanțu, Stana Milu, Ionuț Todorescu, Karina Petrovici, alături de ansamblurile Salba Ghedului și Sveti Bikola din Deta.

Degustări, vinuri și tradiții bănățene

Pe toată durata festivalului, vizitatorii pot participa la degustări de vinuri românești. Acestea sunt susținute de crame din Banat și din alte regiuni viticole.
Nu vor lipsi produsele tradiționale, preparatele din carne afumată, brânzeturile locale și dulciurile de casă.

Târgurile de meșteșugari și artizani vor aduce în centrul Lugojului obiecte din lemn, ceramică și textile, lucrate manual. Vor fi și expoziții de costume populare care vor reaminti frumusețea portului bănățean.

Activități pentru toate vârstele la Festivalul Toamnei și al Vinului

Pentru copii sunt pregătite ateliere de creație, pictură pe față și jocuri interactive.  Între timp, adulții pot descoperi poveștile producătorilor locali și pot savura un pahar de vin pe ritmuri populare.

Festivalul are rolul de a promova tradițiile gastronomice și culturale ale Banatului, dar și de a susține producătorii locali și vinificatorii români.

Evenimentul promite o combinație reușită de muzică, gastronomie și tradiție. Se dorește o atmosferă caldă, tipică toamnei. Intrarea este liberă, iar publicul este invitat să se bucure de cele trei zile de festival alături de artiști și meșteșugari locali.