Lidl lansează carne tocată hibridă în Belgia; gust de vită, dar cu proteine vegetale

0
98
Lidl
Lidl

Lidl a lansat în Belgia un produs nou: carne tocată „hibridă”, din vită și proteine vegetale. Scopul acestui produs este să ofere o alternativă mai ecologică la carnea clasică. Retailerul german susține că produsul reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 40%.

Această carne „hibridă” se adresează celor care vor să mănânce mai sustenabil. Este ideală pentru cei care nu vor să renunțe la gustul cărnii, dar vor să protejeze mediul. Prin reducerea cantității de carne, produsul consumă mai puțină apă și resurse. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de poluare.

Carnea tocată hibridă

Lidl spune că gustul este aproape identic cu cel al cărnii tocate tradiționale. Textura a fost păstrată prin testări repetate și ajustări ale rețetei. „Chiar și fanii înrăiți ai cărnii vor observa cu greu diferența”, a spus Sam Van Lier. El este responsabil de achiziții pentru Lidl Belgia și Luxemburg.

Noul produs este vândut momentan doar în Belgia.
Dacă va avea succes, Lidl ar putea extinde vânzarea și în alte țări. Retailerul oferă și alte produse vegetale, sub marca proprie Vemondo. Această linie include alternative fără carne, gustări și produse congelate.

Ce este carnea tocată hibridă?

Carnea tocată hibridă este un amestec între carne animală (în acest caz, vită) și ingrediente pe bază de plante. Este gândită pentru cei care nu sunt pregătiți să treacă la o dietă vegetariană, dar care vor să reducă aportul de carne. Acest tip de produs combină gustul cunoscut al cărnii cu beneficiile unei compoziții mai sustenabile. Printre proteinele vegetale folosite se regăsesc soia, mazărea sau grâul, în funcție de rețetă.
Rezultatul: mai puțină grăsime, un aport proteic complet și o amprentă ecologică mai mică.

Carnea hibridă de la Lidl combină avantajele gustului cu cele ale sustenabilității. Rămâne de văzut dacă va fi acceptată pe scară largă de consumatori.

Vezi mai multe știri despre Lidl pe site-ul nostru.