Nutella Peanut – noua aromă cu arahide, o premieră după 60 de ani!

0
637

Nutella, acea cremă tartinabilă pe care o mănânci direct din borcan fără regrete, tocmai a spart tradiția. După mai bine de șase decenii în care nu a schimbat rețeta originală cu alune de pădure și cacao, Nutella lansează pentru prima dată o nouă aromă: Nutella Peanut. Și nu, nu este vorba de un banal unt de arahide, ci de un amestec atent echilibrat între cremozitatea clasică Nutella și gustul intens al arahidelor prăjite.

Această inovație istorică a fost dezvăluită recent în SUA și a stârnit deja un val de reacții în social media și în rândul fanilor dulciurilor cu pedigree. Aromă nouă, ambiții mari și o întrebare arzătoare: va ajunge și în România?

Potrivit companiei Ferrero, Nutella Peanut „combină cremozitatea distinctivă a cremei de cacao și alune de pădure cu savoarea bogată a arahidelor prăjite.” Practic, este răspunsul Nutella la iubirea americanilor pentru untul de arahide – o combinație care respectă ADN-ul original Nutella, dar îi adaugă un strat nou de aromă, pământie și reconfortantă.

Nutella Peanut nu e nici Nutella clasică, nici unt de arahide în sensul tradițional. Este, așa cum a spus Bailey Fink, editorul de la Allrecipes, „o combinație perfectă între untul de arahide și Nutella”. Gustul? „Delicios pe felii de măr, perfect pentru crackers, pâine sau chiar covrigei.”

Noua aromă a fost prezentată pentru prima dată la Sweet and Snacks Expo din SUA, acolo unde câțiva norocoși au avut parte de o degustare în avanpremieră. Printre ei s-a numărat și TikToker-ul @snackreviews\_aus, care a descris produsul ca fiind pur și simplu „delicios”.

Nutella Peanut promite să fie mai mult o gustare de după-amiază decât o completare pentru sandvișurile de prânz. Seth Gonzalez, director de marketing Nutella, a subliniat că nu este un produs menit să înlocuiască untul de arahide, ci să ofere o experiență nouă și echilibrată: nici prea dulce, nici prea intensă.