RETETA PRAJITURA PARISUL IN FLACARI­čÄů #23 VlogMas­čÄä Culinar cu Denis

0
309

­čŹŻ Bun─â ziua, iubitori ai gastronomiei ╚Öi aventurilor culinare! Sunt Denis ╚Öi v─â urez cu drag bun venit la „Degustam cu Denis”, locul unde descoperim ├«mpreun─â deliciile buc─ât─âriei ╚Öi experiment─âm cu arome noi ╚Öi combina╚Ťii surprinz─âtoare.

**Ingrediente:**

*Pentru foile de Dobos:*
– 6 ou─â
– 200 g zah─âr
– 200 g f─âin─â
– 2 linguri cacao
– 1 linguri╚Ť─â esen╚Ť─â de vanilie
– Un praf de sare
– 50 g unt (pentru uns tava)

*Pentru foaia de bezea:*
– 4 albu╚Öuri de ou
– 200 g zah─âr

*Crem─â:*
– 500 ml lapte
– 1 pachet de budinc─â de vanilie
– 150 g zah─âr
– 200 g unt (la temperatura camerei)

*Pentru glazura de ciocolat─â (op╚Ťional─â):*
– 150 g cacao
– 2 linguri zah─âr pudr─â
– 2 linguri ap─â fierbinte
– 2-3 linguri ulei

**Instruc╚Ťiuni:**

1. **Foaile de Dobos:**
– Mixa╚Ťi ou─âle cu zah─ârul p├ón─â ob╚Ťine╚Ťi o compozi╚Ťie spumoas─â.
– Ad─âuga╚Ťi esen╚Ťa de vanilie, sarea, f─âina ╚Öi cacaoa treptat, amestec├ónd cu grij─â.
– ├Ämp─âr╚Ťi╚Ťi compozi╚Ťia ├«n dou─â ╚Öi ├«ntinde╚Ťi dou─â foi sub╚Ťiri pe dosul tavii uns─â cu unt ╚Öi pres─ârat─â cu f─âin─â.
– Coace╚Ťi fiecare foaie la 180┬░C timp de 7-8 minute. L─âsa╚Ťi-le s─â se r─âceasc─â.

2. **Foaia de bezea:**
– Mixa╚Ťi albu╚Öurile cu zah─ârul p├ón─â ob╚Ťine╚Ťi v├órfuri ferme.
– Coace╚Ťi foaia de bezea pe dosul tavii pentru 8-10 minute la 180┬░C. L─âsa╚Ťi-o s─â se r─âceasc─â.

3. **Crem─â:**
– Prepara╚Ťi budinca de vanilie conform instruc╚Ťiunilor de pe ambalaj, folosind cele 500 ml de lapte ╚Öi 150 g de zah─âr.
– L─âsa╚Ťi budinca s─â se r─âceasc─â.
– Mixa╚Ťi untul p├ón─â devine spumos ╚Öi ad─âuga╚Ťi budinca r─âcit─â. Continua╚Ťi s─â mixa╚Ťi p├ón─â ob╚Ťine╚Ťi o crem─â fin─â.

4. **Asamblare:**
– A╚Öeza╚Ťi prima foaie de Dobos ├«ntr-un platou, unge╚Ťi cu prima crem─â (budinca cu unt).
– Puneti bananele taiate pe jumatate
– Acoperi╚Ťi cu foaia de bezea, apoi ad─âuga╚Ťi a doua crem─â si la final foaia cu numarul 2

6. **Glazura de ciocolat─â (op╚Ťional─â):**
– Amesteca╚Ťi cacao, zah─ârul pudr─â, apa fierbinte ╚Öi uleiul p├ón─â ob╚Ťine╚Ťi o glazur─â omogen─â.
– Acoperi╚Ťi pr─âjitura cu glazura de ciocolat─â.

7. **Refrigerare:**
– L─âsa╚Ťi pr─âjitura s─â se odihneasc─â ├«n frigider pentru cel pu╚Ťin 4 ore ├«nainte de a o t─âia.

Aceasta este versiunea final─â ajustat─â a re╚Ťetei, cu budinc─â de vanilie ├«n prima crem─â. Poft─â bun─â!
­čöö Nu uita╚Ťi s─â v─â abona╚Ťi la canalul meu YouTube, Degust─âm cu Denis, ╚Öi s─â ap─âsa╚Ťi clopo╚Ťelul pentru notific─âri! ├Ämp─ârt─â╚Öi╚Ťi aceast─â re╚Ťet─â cu prietenii dvs. ╚Öi r─âsp├óndi╚Ťi bucuria g─âtitului

#Restaurant #bucuresti #timisoara #food #foodvlog #romania #travel #review #reteteculinare #vlog #dessert #sweet #dulce

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
ÔşÉ https://degustam.ro/
ÔşÉ https://www.facebook.com/degustam.ro
ÔşÉ https://www.instagram.com/degustam.ro/
ÔşÉ https://twitter.com/degustam_ro
­čĄÖ +40.722.640.239