Toamna la Ceaun revine în București, în Parcul Izvor

0
89

Bucureștiul are zeci de festivaluri, dar puține miros a mâncare bună ca Toamna la Ceaun. Evenimentul revine între 23 și 26 octombrie 2025, în Parcul Izvor, și aduce rețete tradiționale din toată țara.

Atmosfera este una de poveste. Ceaunele fierb, grătarele sfârâie, iar mirosul de pastramă, zacuscă și tocăniță se simte de la intrare. Evenimentul e mai mult decât un festival culinar – e o sărbătoare a toamnei și a gustului românesc.

Ceaunul e în centrul atenției

Vedeta absolută rămâne ceaunul, folosit pentru toate tipurile de rețete. De la tochituri moldovenești și gulaș de vită, până la tocană de oaie, borșuri și sarmale, toate sunt gătite la foc mic, ore întregi.

Zeci de bucătari vin cu rețete locale. Fiecare încearcă să aducă ceva nou. În paralel, are loc și o demonstrație impresionantă: pregătirea celui mai mare ceaun cu zacuscă și magiun de prune.

Pentru cei care preferă grătarul, meniul e la fel de generos. Se vor găti pastramă, cârnați de Pleșcoi, costițe, ciolane și, desigur, micii clasici. Toate pot fi stropite cu vin fiert, bere sau must proaspăt.

Gusturi de toamnă și atmosferă relaxată la ceaun

Deserturile nu lipsesc nici ele. Vor fi gogoși, plăcinte, cozonaci, kurtos kalacs și prăjituri de casă. Totul este făcut cu ingrediente naturale. Găsești și dulceață, gemuri, sau magiun, după gust.

Atmosfera aduce aminte de o petrecere în curtea bunicilor. Muzică live, voie bună, miros de mâncare caldă și toamnă – toate în mijlocul orașului.

Intrarea este liberă, iar accesul se face direct din zona centrală. Parcul Izvor devine, timp de patru zile, locul unde mâncarea se întâlnește cu tradiția.