Vino în Parcul Izvor la saramură, cherhana pescăreasca şi alivenci; Izvor de Bunătăţi începe pe 25 aprilie

0
507

Chiar dacă vremea nu ţine cu noi, nu vor dura norii la nesfârşit şi e o chestiune de zile până ce vom putea să ne bucurăm de soare iar. De soare şi de evenimente gastronomice adecvate perioadei de dinainte de Paşte. Unul este „Izvor de Bunătăţi”, care are loc între 25 aprilie şi 1 mai 2024.

În perioada 25 aprilie – 1 mai are loc în Parcul Izvor din Bucureşti evenimentul „Izvor de Bunătăţi”. Acolo vei putea sărbători atât Duminica Floriilor, cât şi 1 Mai Muncitoresc. Vă aşteaptă o varietate de reţete pentru iubitorii de peşte şi nu numai, pentru o adevărată cherhana chiar în mijlocul Capitalei. Veţi găsi acolo icre de crap, borş de peşte, scrumbii afumate, păstrăv şi fructe de mare.

Meniul va include peşte proaspăt, afumat sau marinat, gătit în diferite moduri: la grătar, pe plită, în saramură, sub formă de plăcinte, crochete, mici, chifteluţe sau sarmale în foi de vită. Vedeta zilei de Florii este totuşi scrumbia, adică trufandaua sezonului, care va fi gătită pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată.

Oferta nu se termină aici. Vă mai aşteaptă şi saramură de crap, storceag pescăresc, păstrăv şi crap la proţap, vinegretă din păstrăv, dar şi mititei şi chifteluţe din peşte, sarmale pescăreşti, plăcinte cu peşte, crochete, hamsii, scoici, calamari.

Iar de 1 mai veţi avea sute de kilograme de mititei tradiţionali din vită, porc, peşte sau curcan, alături de bere rece. Plus pastramă la ceaun, bulz, cârnaţi, tocăniţe, tochituri, frigărui şi fripturi. La desert vă aşteaptă cozonaci, plăcinte poale-n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, cheesecake, dar şi prajturi cu fructe, turtă dulce, gogoşi şi clătite.