Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din Gătim cu Denis!
Având în vedere că suntem în luna iubirii m-am gândit să vă arăt două preparate faine pentru a vă surprinde jumătatea, așa că astăzi o să facem un tartar de ton și somon cu ratatouille și sos olandez.
PENTRU O PORȚIE TARTAR DE TON AVEM NEVOIE DE:
- 100g ton
- Sare
- Piper
- 0.10 ml ulei măsline
- 0.10g capere
- Tabasco după gust
- Soya după gust
- 30g roșii
- 20g ceapă roșie
Totul este destul de simplu, începem prin a toca mărunt tonul, caperele, ceapa roșie, punem totul într-un bol și asezonăm totul cu ulei de măsline, soya, tabasco, sare și piper. Dacă doriți puteți pune și puțin avocado. Găsiți în clip cum am făcut plating-ul dar voi puteți să vă lăsați duși de val.
PENTRU SOMONUL CU RATATOUILLE ȘI SOS OLANDEZ AVEM NEVOIE DE:
- 3 buc ouă
- 100 g somon
- Rozmarin
- Cimbru
- 0.10 ml ulei măsline
- 2 căței usturoi
- Salvie
- 200g unt
- 50g vânătă
- 50g zucchini
- 30g ardei roșu
- 10g ceapă roșie
- 30g roșii cherry
- 1buc lămâie
În primul rând marinăm somonul cu ulei de măsline, sare, piper și tocăm mărunt o crenguță de rozmarin, o crenguță cimbrișor, o frunză de salvie, un cățel de usturoi și zeama de la jumătate de lămâie. Lăsăm să se marineze aproximativ 20 de minute iar în acest timp tocăm cubulețe legumele pentru ratatouille(zucchini, vânătă, ardei roșu).
Punem într-o tigaie puțin ulei de măsline împreună cu cimbrișorul, rozmarinul și un cățel de usturoi tocate mărunt. După ce s-au călit puțin adăugăm și celelalte legume, apoi le gătim până devin aldente, iar pe final condimentăm totul cu sare și piper.
Pentru somon încingem o tigaie cu puțin ulei de măsline și aruncăm un cățel de usturoi, lăsăm puțin să se aromatizeze uleiul și adăugăm somonul pe parte cu pielea. Lăsăm să se rumenească până când se deschide culoarea peștelui până la jumătate, iar apoi îl întoarcem și punem un cubuleț de unt.
Pentru sosul olandez topin aproximativ 100 g de unt într-o crăticioară și într-un alb bol punem 3 gălbenușuri de ou, zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper. După ce s-a topit untul începem să batem gălbenușurile pe bain-marie(pe abur) turnând ușor untul până are textură de maioneză.
Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră. V-am pupat și spor la gătit!
#DegustamCuDenis
☎ TELEFON: 0722 640 239
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
⭐ https://degustam.ro/
⭐ https://www.facebook.com/degustam.ro
⭐ https://www.instagram.com/degustam.ro/
⭐ https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239