Maison des Crepes a deschis un nou restaurant în nordul Capitalei

0
1102

Pe final de an 2021 scriam despre faptul că lanţul de restaurante Maison des Crepes se extinde în regim de franciză, cu 4 noi restaurante în plan. Extinderea venea odată cu preluarea unei părţi din afacere de către City Grill. Acum avem deja prima inaugurare din 2022.

Afacerea a pornit cu un restaurant mic şi cochet în Dorobanţi şi acum ajunge franciză. Valentin Strugaru, fondatorul acestor restaurante a bătut palma cu Dragoş Petrescu la Imperiul leilor, iar City Grill a început să investească. În 2016 primul restaurant a costat 7000 de euro, iar următoarele au necesitat 21.000 şi 60.000 de euro. Noi am încercat clătitele acestui restaurant în restaurantul de la Piaţa Romană şi am fost plăcut impresionaţi.

E vorba totuşi despre clătite ceva mai premium, cu ingrediente fine, precum carne de vită, fulgi de parmezan, ganache de ciocolată albă. E segmentul 25-35 lei. La 3 luni de la debutul francizării, Maison des Crepes include acum 4 restaurante noi, în Buzău, Bucureşti, Ploieşti şi Iaşi. Taxa de intrare în franciză este de 12.500 de euro, iar investiţia iniţială în restaurant este de 50.000 de euro.

Contractul de colaborare este semnat pe o perioadă de 5 ani. Cat despre noul restaurant din Bucureşti, el se află în Băneasa Shopping City, în zona de food court a mall-ului. Planurile sunt mari pentru acest business, cu un obiectiv de 30 de noi restaurante în următorii 3 ani.